Drift Allstarsil edukaim eestlane on Harold Valdma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drift Allstarsil edukaim eestlane on Harold Valdma 2014
Drift Allstarsil edukaim eestlane on Harold Valdma 2014 Foto: Vadim Morozov

Nädalavahetusel Riias peetud Euroopa võistlussarjas Drift Allstars edukaim eestlane oli 19-aastane Harold Valdma, kes saavutas 49 konkurendi seas neljanda koha. Sarja järgmine etapp toimub sel nädalalõpul Laitse RallyPargis, kus Valdma loodab astuda poodiumile.

Möödunud nädalavahetusel Riias Bikerniekil toimunud Drift Allstars neljandat etappi alustas Harold Valdma kerge ärevusega, sest viimati sõitis ta Bikernieki rajal eelmisel aastal Ida-Euroopa driftisarja etapil, mille jooksul tegi ta kaks suurt avariid. Sellegipoolest on see kiire rada üks tema lemmikutest, kust sai alguse ka tema driftija karjäär. Hoolimata hinge pugenud kergest närvist õnnestusid Valdmal kvalifikatsioonisõidud hästi. Väga tihedas konkurentsis maksimaalsest sajast punktist välja sõidetud 90,3 punkti võimaldasid tal pääseda 32 parima hulka finaalsõitudesse. Sellise skooriga platseerus ta kvalifikatsioonis lausa seitsmendale kohale. Temast jäid maha paljude teiste seas isegi Ukraina meister Dmitriy Illyuk, Iirimaa imelaps 14-aastane Jack Shanahan ning kolmekordne Läti driftimeister Janis Eglite. Teiste eestlaste seas pääsesid finaalsõitudesse ka Märt Kuvvas ja Rait Lember, kes langesid konkurentsist välja finaalsõitude esimeses voorus.

Valdma asus finaalsõitudes alistama oma vastaseid, mis tal ka õnnestus ning ta jõudis nelja parima sekka. Poolfinaalis sattus talle vastu lätlane Kristaps Blušs, kes tegi kvalifikatsioonis paremuselt kolmanda tulemuse. Lätlast Valdmal võita ei õnnestunud, sest auto mootor tõrkus ning jälitussõidus lakkas mootor töötamast. Seega tuli Valdmal vastu võtta kaotus ning minna kolmandale-neljandale kohale sõitma lätlase Edmunds Erglisega. „Erglise vastu sõites tegin hea eessõidu, aga seekord suutis tema mind paremini kopeerida,“ selgitas mõned nädalad tagasi Pärnus Erglist võitnud Valdma, kes kolmandast kohast ilma jäänuna jäi võistlustulemusega siiski väga rahule. See on tal sel aastal juba teine kord jõuda Drift Allstars sarjas neljandale kohale. „Teist korda neljandaks ehk poodiumilt välja jääda on tõesti natuke kahju, aga olgem ausad – neljas koht Euroopa tugevaimate vastu on väga hea saavutus!“ ütles Valdma.

Praegu hoiab Valdma Drift Allstars sarja üldarvestuses 12. kohta 49 võistleja seas ning ees on veel kolm etappi. Neist kõige lähem on sel nädalal Laitse RallyPargis toimuv sarja Drift Allstars GoPro Eesti viies etapp ning loodetavasti on selleks ajaks ka auto tehnilised probleemid kõrvaldatud. „Teen kõik selleks, et Laitses poodiumile jõuda!“ sõnas Valdma. Drift Allstars sarjas on ta kaasa teinud kaks etappi ning kaks on jäänud vahele seetõttu, et ühe etapi ajal sooritas ta gümnaasiumi lõpetamiseks riigieksamit. Teise etapi toimumisaeg kattus Eesti drifti meistrivõistluste etapiga, mille võit oli samm lähemale meistritiitlile. Enne viimast etappi lahutab teda hooaja liidrist vaid üheksa punkti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles