Eesti on Tampere Teatrifestivali aukülaline!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Prangel, Priit Võigemast, Eva Klemets ja Marika Vaarik  NO99 etenduses «Suur õgimine»
Margus Prangel, Priit Võigemast, Eva Klemets ja Marika Vaarik NO99 etenduses «Suur õgimine» Foto: Tiit Ojasoo

Tänasest algab Tamperes Põhjamaade suurim teatrifestival „Tampere teatrisuvi". Eesti Teatriagentuur on Tamperes nelja etendusega, lisaks toimuvad veel draamalugemised meie näitekirjanikelt. Tampere festival on heaks lavaks ka soome lavastustele, mis võiksid huvi pakkuda eesti publikule, vahendab kultuur.err.ee.

Tampere teatrisuvel on eesti teater esindatud nelja etendusega - No99 viib sinna ka meil aasta lavastuse nimetuse pälvinud „Suure õgimise" ja filmi „Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha", projektiteater RAAAM Tšetšeeni-sõja teemalise „Tühermaa", Cabaret Rhizome tantsulavastuse „Mutantants" ning Rakvere Teater soomlastega kahasse tehtud näidendi „Köök".

Festivali kõrvalprogrammis on ka lasteetendused Piip ja Tuut teatrilt ning Vaiko Epliku kontsert. Omaette sündmus on meie näitekirjanike tekstide lugemised, kus Soome teatritegijate ning huviliste tähelepanu püüavad Andra Teede, Paavo Piik, Andri Luup, ja Martin Algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles