Millest räägib mehe kehakeel? Neli nippi kallima mõistmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidevalt kodutöid tegev mees võib tunda end oma kooselus ebakindlana ja vältida partneriga lähedust.
Pidevalt kodutöid tegev mees võib tunda end oma kooselus ebakindlana ja vältida partneriga lähedust. Foto: SCANPIX

Kehakeel võib vägagi selgelt paljastada asjaolusid, mida mees pigem varjata sooviks. Ajakiri Women’s Health paljastas neli tähtsamat seika, millest mehed sõnatult kehakeelega märku annavad.

1. Mees valetab

Millest ära tunda: Mees näpib nina või kõrvu.  Kui mees kardab, et teda valelt tabatakse, kiireneb tema pulss ja suureneb verevool kõrvadesse, ninna ja otsaesisele, tekitades sügelevat või kihelevat tunnet.

Kuidas toimida: Et mehe käest tõde teada saada, esita oma küsimus veel kord, võimalikult sõbralikku näoilmet säilitades. Püüa teha nii, et Su küsimus kõlaks uudishimulikult, mitte süüdistavalt. «Kui kuulad mehe vastust piisavalt kaua ja põhjalikult, räägib ta varem või hiljem ennast sisse ja paljastab tõe,» ütles Los Angelese pere- ja abieluterapeut Leslie Seppinni.

.2. Mees tahab midagi ebameeldivat üles tunnistada

Millest ära tunda: Mees surub huuled otsustavalt kokku. Kui mees tahab midagi üles tunnistada, veab ta huuled pingule nagu ei oskaks ta otsustada, kas avada suu ja rääkida ebameeldivatest asjadest või mitte.

Kuidas toimida: Alusta vestlust kerge neutraalse küsimusega: «Sa näid kuidagi endast väljas olevat. Kas tahad mulle midagi rääkida?» «Ükskõik mida mees Sulle vastuseks ütleb ja kui palju öeldu Sind vapustada võib, säilita «pokkerinägu»,» soovitas psühholoog Scott Haltzman, raamatu «Õnnelike abielude saladused» autor. «Parim viis oma kallimalt info välja õngitseda on säilitada mittemidagiütlev näoilme. Nii ei hakka mees Sinu reaktsiooni põhjal oma lugu muutma.»


3. Mehe eneseuhkus on saanud ränga hoobi.

Millest ära tunda: Mees hoiab ühe käega teise käe randmest.« See võib paista nagu prooviks ta oma kella paremini paigale asetada, kuid tegelikult on see märk ebakindlusest. Mees nagu üritaks end kätega kaitsta,» ütles kehakeele-ekspert Patti Wood.

Kuidas toimida: «Iga mees tahab end tunda Supermanina, nii et kui ta saab ülemuselt peapesu või Sina teda tahtmatult millegagi solvad, tunneb mees end jõuetuna,» ütles Haltzman. « Anna talle pisut aega üksinda olla, et ta saaks kogu juhtunu läbi mõelda ja taas olukorra üle kontrolli saavutada.»

4. Mees kahtleb teie suhte kestmajäämises.

Millest ära tunda: Mehel oleks nagu pidevalt midagi käes. Nii saab ta vältida lähedust Sinuga, sest kui pidevalt peab midagi toimetama või käes hoidma, ei pruugi ta Sind puudutada.«Mehed loovad sageli füüsilise distantsi kuni nad on valmis otsustamiseks, nii väljendavad nad tihti oma tundeid,» ütles kehakeele-ekspert Patti Wood.

Kuidas toimida: Ole mehega avameelne. Ütle talle:«On tõeliselt tore, et me saame teineteisega kõigest rääkida, kuid praegu tundub mulle, et sa varjad minu eest midagi.»

Kui ta ei soovi rääkida, kinnita:«Ma saan hakkama, ükskõik mida sa ka ei ütleks.»

«Nii võid panna mehe uskuma, et sa ei lähe ebameeldivate uudiste peale endast välja- see aga on üks meeste peamisi hirme, miks neil on nii suuri raskusi ebeseväljendusega, » ütles Haltzman. «Hea, kui ta rääkima hakkab. Kui aga mees on teie ühise tulevikus suhtes kahtleval seisukohal, anna talle aega eneses selgusele jõudmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles