Formula Drifti staarsõitja Ryan Tuerck võistleb Laitses

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Formula Drifti staarsõitja Ryan Tuerck võistleb Laitses
Formula Drifti staarsõitja Ryan Tuerck võistleb Laitses Foto: promo

Sel nädalavahetusel Laitse RallyPargis drifti suursarja Drift Allstars GoPro Eesti etapil võistleb ka Ryan Tuerck, keda fännid väga hästi teavad Formula Drift sarjast. Maailmatasemel sõitjat näeb tänavu Euroopas võistlemas ainult Eesti etapil.

Ameerika Ühendriikidest New Hampshire'ist pärit Ryan Tuerck on driftifännidele tuntud Formula Drifti sarja sõitjana, kus sõidavad maailma parimad driftijad. Konkrents on seal väga tihe, sest võistlemas on 56 tipp-driftijat. Pärast viiendat etappi hoiab Tuerck hooaja üldarvestuses 13. kohta ning kaks etappi on veel ees.

Driftifännid on teda Eestisse oodanud juba pikka aega, sest lisaks edukale driftimisele tegeleb mees ka oma saatesarjaga, mis valmib koostöös kaksikvennaga. Talle on lisaks personaalsetele kutsetele saadetud kutseid ka sotsiaalmeedia kaudu ning GoPro abiga lendabki Tuerck siia, et võistelda uuenenud Laitse RallyPargi rajal. Teadagi on Laitse rajal võistlejaile meeldiv hüpe, mis pälvis ka Tuercki tähelepanu.

Vaata videot, milles fänn küsib Tuerckilt küsimuse ning Tuerck teatab talle oma vastuse! 

Tuerck on tänulik sellele Eesti fännile, kes talle selle küsimuse saatis ning pakub talle Laitses võimalust sõitu kõrvalistmel.

Kuna Tuercki teekond Eestisse on pikk ning kulgeb lennukiga, siis oma võistlusautot ta teiselt mandrilt kaasa ei võta. Drift Allstars GoPro Eesti etapil sõidab ta Fail Crew liikme Vjatšeslav Kalašnikovi varuautoga, milleks on Chevrolet 6,2 liitrise mootoriga Nissan S13.

Tuerck tuleb Eestisse võistlema esmakordselt. Mullu osales ta Norras suurel driftiüritusel Gatebil ning võistles ka Riias. Tuercki sõnul on Euroopa driftisarjades sama pingeline konkurents, nagu Formula Driftiski. Väikesi erinevusi on võistluste korralduses ja hindamiskriteeriumites, ent Tuerck leiab, et siinkandi parimad võistlejad ja autod on konkurentsivõimelised üle kogu maailma.

Tema lemmikrada on Road Atlanta, sest see on pikk, kiire ning reljeefne rada. Selle põhjal võib arvata, et ta hakkab armastama ka Eesti Laitse RallyPargi rada – ka see rada on saanud täiustusi, et oleks pikem, laiem, kiirem ning raja alguses olev hüpekas on Tuerckile kindlasti meelejärgi.

Pikemat intervjuud Ryan Tuerckiga saab lugeda värskest Autolehest.

Drift Allstars GoPro Eesti etapp toimub Tallinnast vaid mõnekümne minutilise autosõidu kaugusel Laitse RallyPargis juba loetud päevade pärast.

Võistluste treeningud algavad neljapäeval, reedel toimuvad kvalifikatsiooni- ning laupäeval finaalsõidud. Rohkem infot leiab www.driftallstars.ee või vaata pidevalt jooksvat infot Facebookist: https://www.facebook.com/driftallstarsestonia.

Ajakava:

Neljapäev, 7. august

11.00 – 19.00 Vabatrenn

11.00 – 18.00 Tehniline kontroll

Reede 8. august

8.30 – 9.00 Sõitjate koosolek

9.00 – 15.00 Tehniline kontroll

9.00 – 15.00 Vabatreeningud

15.10 – 15.50 Sõitjate kvalifikatsiooni koosolek

16.00 – 20.00 Kvalifikatsioon

20.10 – 21.00 Sõitjate koosolek Superlapi ja Top32 tarbeks

Laupäev 9. august

9.00 – 13.00 Trenn Top32

13.00 – 13.30 Lõuna

13.30 – 18.00 Top32 kuni lõpuni

18.20 Autasustamine

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles