Drift Allstars on pungil Euroopa driftitähti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drift Allstars on pungil Euroopa driftitähti
Drift Allstars on pungil Euroopa driftitähti Foto: Drift Allstars

Sel nädalal asuvad Laitse RallyPargis Drift Allstars GoPro Eesti etapil võistlustulle Euroopa parimad driftijad, kellest paljudel oma riigi meistritiitel taskus ning mõnel neid isegi rohkem kui üks. Tegemist on suurima tähtede paraadiga, mida Eestis kunagi nähtud on.

Drifti suurüritusel saab osaleda maksimaalselt 50 osalejat üle Euroopa ning on tegu riikide parimate driftijatega. Võimekate driftijate nimekiri on pikk. Nimekirjast leiab näiteks James Deane'i, kes on viiekordne Iirimaa driftimeister. Seejuures on märkimisväärne, et oma esimese meistritiitli võitis ta vaid 15-aastasena. Noor iirlane on tõenäoliselt maailma üks parimaid ja tuntumaid driftijaid, kes on Euroopas võitnud kõik tuntumad sarjad ning ta on praegu enne Eesti etappi Drift Allstars hooaja liider. Deane'i tänavuseks autoks on 670-hobujõuline Nissan S14 ning ta sõidab Falkeni tehasemeeskonnas.

Sensatsiooniline on ka nooruke iirlane Jack Shanahan, kes on alles 14-aastane, ent sellest hoolimata astub ta kogenumatele sõitjatele tandemites vastu nagu võrdne võrdsega. Selle tõestuseks tasub vaadata võistlussarja koondtabelit. Enne Eesti etappi hoiab Shanahan 49 võistleja seas 7. kohta.

Tõusev täht on Dawid Karkosik Poolast, kes tegi oma Drift Allstarsi debüüdi eelmisel aastal Poola etapil ning jätkas selles sarjas osalemist. Mullu Rootsi etapil noppis ta võidu ning seisis veel paar korda poodiumil. Ta lõpetas hooaja auväärsel kolmandal kohal. Selleks aastaks on Karkosik püstitanud suuremaid eesmärke, mille täitmiseks on oma mulluse auto vahetanud uue ja võimsama vastu. Praegu, pärast nelja etappi hoiab Karkosik üldarvestuses seitsmandat kohta, ent kolm etappi on ees ning võit on veel käeulatuses.

Eestis väga tuntud ja oodatud on ka lätlased Janis Eglite ja Ivo Cirulis ning venelane Felix Chitipakhovyan, kes on varem Eestis osalenud ning on alati siia tagasi oodatud. Nende põhitähelepanu on praegu Euroopa sarjade sõitmisel ning Eestisse on nad sel aastal sattunud harvem. Nüüd on autospordi fännidel hea võimalus neid sõitjaid taas Eestis näha vastakuti Euroopa parimatega, kuhu ka nemad kuuluvad.

Lisaks juba tuntud tegijatele saavad Drift Allstars GoPro Eesti etapil osaleda ka Eesti parimad driftijad. See on Eesti võistlejaile võimalus silma paista ning demonstreerida oma sõite, sest võistlust jälgivad paljud tehased ning teised sponsorid, kes on uute talentide otsinguil. Sponsorite uute talentide otsingute heaks näiteks on Eestis väga populaarne kolmekordne Läti meister ja riikliku meistersportlase autasu saanud Janis Eglite. Suursponsorid avastasid tema talendi eelmisel aastal ning tänaseks istub ta juba uue auto roolis Zeetexi tehasemeeskonna piloodina. Seejuures ootavad fännid kannatamatult tema duelli noore iirlase Deane'iga, sest mullu sõitis lätlane enamuse sarjast kaasa vastavalt oma isikliku rahakoti võimalustele ning sai teise koha. Tänavu on tal aga oluliselt parem ja võimsam auto, mis ei jää konkurentidele alla ning võimaldab tal anda endast parima.

Drift Allstars GoPro Eesti etapile on lubanud võistlema tulla ka soomlane Tuomas Yli-Knuuttila TPJ Drift Teamist, kes tänavu on peamiselt sõitnud Soome drifti meistrivõistluste sarja. Yli-Knuutila hoiab Soome meistrivõistluste üldarvestuses praegu teist kohta, teda edestab vaid Harri Kosunen, kes saavutas tänavu Eesti drifti meistrivõistluste esimesel etapil pro-klassis teise koha. Soomlaste meeskond saatis eestlastele oma humoorika videotervituse, mida näed allpool.

Lisaks eelnimetatud driftijaile tuleb Eestisse võistlema veel kümneid osalejaid Rootsist, Norrast, Ungarist, Inglismaalt, Saksamaalt, Tšehhist ja Leedust.

Drift Allstars GoPro Eesti etapp toimub Tallinnast vaid mõnekümne minutilise autosõidu kaugusel Laitse RallyPargis juba sel nädalavahetusel. Võistluste treeningud algavad neljapäeval, reedel toimuvad kvalifikatsiooni- ning laupäeval finaalsõidud. Rohkem infot leiab www.driftallstars.ee või vaata pidevalt jooksvat infot Facebookist.

Ajakava

Neljapäev, 7. august

11.00 – 19.00 Vabatrenn

11.00 – 18.00 Tehniline kontroll

Reede 8. august

8.30 – 9.00 Sõitjate koosolek

9.00 – 15.00 Tehniline kontroll

9.00 – 15.00 Vabatreeningud

15.10 – 15.50 Sõitjate kvalifikatsiooni koosolek

16.00 – 20.00 Kvalifikatsioon

20.10 – 21.00 Sõitjate koosolek Superlapi ja Top32 tarbeks

Laupäev 9. august

9.00 – 13.00 Trenn Top32

13.00 – 13.30 Lõuna

13.30 – 18.00 Top32 kuni lõpuni

18.20 Autasustamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles