Airport Jam läks mürtsuga hingusele, kuid lootus jäi...

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel ja laupäeval Haapsalu lähedal Kiltsis tantsukehasid higiseks ajanud klubimuusikafestival Airport Jam nukraks tegeva teemanimega "Last flight" meelitas kohale sadu peohuvilisi, kes näitasid vaba olemise ja hea tujuga üles austust ühe Eesti ajaloo suurima, kuid nüüd lahkuva elektroonilise tantsumuusikaürituse vastu.

 

Airport Jam Team ehk korraldajad jäid üritusega igati rahule. Mänedžer Janek Tobi jutu järgi oli feeling, mille ürituse korraldamine andis, igati läbiraputav. Tantsulõvid ja muusikanautijad pidasid ennast igati korralikult ülal, mingeid üritusele varju heitvaid põrgutempe keegi ei teinud.
Pisikesi probleeme oli parkimisega, kuumuski tegi mõnelegi muusikast ülesköetule liiga ja see nõudis arstide hoolitsust ning leitsak lükkas teisel päeval ka peo alguse edasi, sest loiuks muutunud peageneraator ei tahtnud koostööd teha. Turgutamise peale jõudsid osavad mehed vooluandjaga siiski kokkuleppele.

 

Rahvarohkeimal pealaval olid kõik kutsutud esinejad kohal ja maiuspalaks oli muidugi elav legend ja peaesineja TJR. "Kõik DJ-d ületasid ennast ja kõik set'id olid ülihead," on Janek Tobi rahul.
 
Mänedžeri sõnul üritas enamik kodumaiseid DJ-sid korraldajaid ümber veenda, et viimane lend ei jääks viimaseks ja välismaised tegijad ei saanud üldse aru, miks nii hästi korraldatud ja suuremahuline üritus ei võiks jätkuda.

"Kui võtta seda, kuidas publik ja diskorid üritust nautisid, siis kindlasti pani see pea töötama uutes suundades," lausus Janek Tobi. Korraldajatele endile jättis kustumatu mulje sellekordse ürituse visuaalne pool ehk see, mis keelas silmadel isegi pilkumise, kartuses millestki ilma jääda, aga ka see, kuidas külalised nautisid vaevanägijate kätetööd.

Rahvast käis korraldajate hinnangul vähem kui varasematel aastatel, kuid seda oli ka arvata: paar aastat tantsuala rohtumist viis ürituse pidutsejate meeltest.

 

DJ Erkki Sarapuu sõnul oli Airport Jam Eestis ainus suurim elektroonilise tantsumuusika festival, mis on toimunud juba väga mitmeid aastaid ja paraku sel aastal toimus see olemasoleval kujul viimast korda.

Kui rääkida elektroonilisest tantsumuusikast, siis Erkki sõnul on tegemist muusikastiiliga, valdkonnaga, mis on viimasel ajal plahvatuslikult populaarsust kogunud. "Kui 10 või 15 aastat tagasi rääkisime, et tuleb mõni rokkstaar või -ansambel, ajab staadionitäie rahvast kokku, siis täna on asjad nii kaugele arenenud, et kohale tuleb produtsent-DJ, kelle üritusele on kõik kohad välja müüdud, staadionid rahvast täis ja rokkstaarid otsivad pigem nendega koostöövõimalust," räägib Power Hit Radio üks tuntuim plaadikeerutaja. Näiteks CongoRock on teinud koostööd südameidsulatava Rihannaga, remiksides muuhulgas tema menulugu "Diamonds."

 

Lahkumisüritusele niisugusel kujul olidki kohale kutsutud väga nimekad tegijad nagu näiteks selle kuuma suve kuumim DJ Line Up. Erkki sõnul ei saa üle ega ümber sellistest suurtest nimedest nagu CongoRock ja TJR, kellest viimane on tantsumuusika sõpradele kindlasti väga tuntud tegelane ning Ameerika mandril üks mõjukamaid.

"Laval oli ka FunkD, kelle esinemised on sellised, et noh, kui vanasti tuli minna vaatama tervet ansamblit, et saada lisaks muusikalisele naudingule ka visuaalne elamus, siis FunkD on kindlasti mees, kes täidab üksi kogu lava," kiidab Sarapuu.

Otse loomulikult oli kohal Eestimaa paremik. Festival kestis kokku 36 tundi ning selle raames astus üles 80 artisti.

 

Vaata hiigelgaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles