Michael Jacksoni Neverlandi rantšo läheb müüki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jacksoni Neverland
Michael Jacksoni Neverland Foto: SCANPIX

Tükike muusikaajaloost, Michael Jacksoni kuulus Neverlandi rantšo müüakse maha.

Santa Barbaras asuva teemapark-häärberi paneb müüki miljardär Tom Barrackile kuuluv kinnisvarafirma Colony Capital, kirjutab Contactmusic.

Kinnisvara väärtuseks on 27 miljonit dollarit, kuid asjatundjad usuvad, et selle hind võib tõusta kuni 60 miljoni dollarini.

Firmast sai Neverlandi äripartner, kui Jackson Barrackiga 2007. aastal tehingu sõlmis. Keerulise lepingu järgi olid Capital ja Jacksonid vara ühised omanikud, kuid iga investeeringuga suurenes Capitali osalus. See tähendas, et kuigi Jacksonitel oli Neverlandis oma osa, jäi see paberil ajaga järjest väiksemaks. Tänaseks on firma Neverlandi investeerinud umbes 50 miljonit dollarit ning sellega saanud õiguse rantšo maha müüa.

«Oleme kibedalt pettunud, et asi on selleni jõudnud,» kommenteeris Jacksonite esindaja Forbesile. «Kahjuks kaotas Michael oma eluajal kontrolli Neverlandi üle endise manageri nõuande tõttu.»

Jacksonid on aastate jooksul uurinud mitmeid võimalusi, kuidas Neverlandi paremini kasutusele võtta. Michael pakkus ise, et selle võiks muuta näiteks kunstikooliks või Elvis Presley Gracelandi eeskujul vaatamisväärsuseks. Paraku asub Neverland kõrvalises kohas, kuhu rahvamassidel on raske pääseda.

Jacksonite perekond pole võimeline ka seda endale ostma, ehkki nad on pärast Michaeli surma teeninud üle 750 miljoni dollari. Kui sellest maha arvestada maksud ja kulud ning 702-miljoniline arve maksuametilt, mille pere küll kohtus apelleeris, ei jäägi suurt midagi järele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles