Tõnis Mägi ja Ott Lepland annavad kontserti koos ja tasuta

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland:
Miks ma peaksin saama superstaariks? Hmm... võib-olla ei peakski. See pole ju kõige tähtsam. Aga kui ma selleks saaksin, siis teeksin omalt poolt kõik, et jätta sügav jälg nii Eesti muusikaajalukku kui ka inimeste südamesse.
Ott Lepland: Miks ma peaksin saama superstaariks? Hmm... võib-olla ei peakski. See pole ju kõige tähtsam. Aga kui ma selleks saaksin, siis teeksin omalt poolt kõik, et jätta sügav jälg nii Eesti muusikaajalukku kui ka inimeste südamesse. Foto: Raigo Pajula

Reedel, 13. augustil toimub Kuressaare Lossihoovis juubelisündmus «100 aastat looduse kaitsel», kus lisaks Marko Matverele ja üllatuskülalisele musitseerivad esmakordselt koos Tõnis Mägi ja Ott Lepland. Kontsert algab kell 19 ja on kõigile tasuta.

Tänavu täitub sajand pidevast loodusekaitsest Eestist. Lisaks mitmetele huvitavatele ja olulistele ettevõtmistele tähistatakse sajandat sünnipäeva tasuta kontserdiga, mis on üks viimaseid võimalusi kuulda ja näha sel sügisel pikale maailmarännakule asuvat Marko Matveret, kes esineb koos üllatuskülalisega.

Kontserdil esinevad esmakordselt koos oma põlvkonna majakaks kutsutud Tõnis Mägi ja kodumaise muusikataeva säravaim noor täht Ott Lepland. Esitusele tulevad enamuses Oti poolt välja valitud lood Mäksi repertuaarist. «Tõnis Mägi on minu jaoks Suur Muusik, Suur Inimene ja suurim eeskuju, muusikaline koostöö temaga on ühe olulisema unistuse täitumine ja suurim au!» rõõmustab Lepland eesootava sündmuse üle ning lisab: «Kui iga inimene võtaks hetkeks aega ning mõtleks kasvõi paar minutit päevas meid ümbritsevale ehk keskkonnale ja loodusele, oleks maailm elamiseks oluliselt parem paik.»

Samal õhtul kell 21 toimuvad tasuta töötoad. «Pärast kontserti on võimalus koos teadjameestega vaadata lendtähti augustitaevas, jälgida liblikate ööelu, kuulata nahkhiirte jahihüüdu ning näha muud põnevat,» rõõmustab loodusesõpru suurepärasest võimalusest rääkides Keskkonnameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk. Lisaks on töötubade kavas armastatud looduseksperdi Aleksei Turovski loomalood ning Villu Veski ja Hendrik Relve «Lõunapooluse lood».

Kontserdile eelneb ajalookonverents, mis annab läbilõike looduskaitses viimase 100 aasta jooksul tehtust ja tulevikuvisioonidest. Konverentsil esilinastub ka Keskkonnaameti poolt tellitud looduskaitselooline dokumentaalfilm, mille autor on OÜ Meediatee.
Lähemalt saav sündmusest teavet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles