Ka selfie´de ajastul on mustad kassid põlu all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustakarvaline kass
Mustakarvaline kass Foto: SCANPIX

Alates keskajast on musti kasse seostatud nõidumise ja nõidadega. Samas on läbi aegade olnud ka neid, kes peavad musti kasse hea õnne toojateks.

Briti loomakaitsjate sõnul ei ole nüüdsel selfie`de ajastul mustadesse kassidesse suhtumine muutunud, kuna kardetakse et need jäävad enesefotodele  ja toovad kaasa halba, kirjutab new2000.com.

Tumedakarvaliste loomade jäädvustamist seostatakse üleüldiselt negatiivsega.

«Briti saarte folklooris on mustade kasside kohta palju positiivset, kuid tundub, et keskaegsest suhtumisest ei ole seni vabanetud,» selgitasid loomakaitsjad.

Loomakaitseorganisatsiooni Blue Cross andmetel on mustade kasside varjupaikadesse toomine kasvanud ajavahemikul 2007 – 2013 kuuekümneviie protsendi võrra.

Sel aastal on juba 506 musta kassi loomade varjupaikadesse viidud.

Asjatundjate sõnul saab mustade kasside hülgamist seostada osaliselt selfie`de populaarsusega.

Loomakaitsjad kasutavad sotsiaalmeediat leidmaks varjupaika toodud mustadele kassidele uusi omanikke.

Nad lisasid, et eriti ei olda neist kassidest siiski huvitatud.

West Midlandis Stourbridge`is elaval 20-aastasel Gabriella Fletcheril on 16-aastane mustakarvaline kass Susie, kelle pilte ta paneb sageli sotsiaalmeediasse.

«Mul on väga ilus kass, kuid kuna mustad kassid ei ole populaarsed ja neid seostatakse nõidusega, siis pööratakse talle vähe tähelepanu ning piltidele ei anta tagasisidet,» lausus inglanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles