Politsei: sotsiaalmeedias esitatu on liialt lünklik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3

Kaks nädalat tagasi Patarei vanglas toimunud vabaõhuüritusel Kultuuritolm sai näha õõvastavat pilti - turvamehed lasid rahva sekka gaasi, politsei peksis maaslamajat ja hambaid laksutas politseikoer.

PPA sisekontrollibüroo juht Raul Vahtra ütles TV3 «Seitsmestele uudistele», et hetkel on selle sündmuse uurimiseks alustatud kaks menetlust - üks on väärteomenetlus avaliku korra rikkumise kohta, mida menetleb Põhja prefektuur, ning teine alustati 21. juulil Põhja ringkonnaprokuratuuri poolt võimu liialduse tunnustel. Seda menetlust viib läbi politsei sisekontrollibüroo.

«Mõlema menetluse raames on alustatud tõendite kogumist. Loomulikult on meil teada ja oleme vaadanud sotsiaalmeedias avaldatud videoid,» ütles Vahtra. «Politsei vaatenurgast on kogu jäädvustatud ja sotsiaalmeedias esitatud tegevus liialt lünklik. Kasvõi see, et rünnati politseinikku, mis on juba kuritegu, kuid seda avaldatud videolt näha ei ole.»

Vahtra rõhutas, et videolõigud ise kajastavad väga lühikest osa kogu toimunud sündmusteahelast. Näeme kahte umbes minutipikkust lõiku, millest üks kajastab turvatöötajate tegevust ja teine isikute kinnipidamise faasi politsei poolt.

«Praeguses menetluse etapis on väga tähtis teada, mis tegelikult toimus - mis eelnes videotes nähtud kinnipidamise faasile. Hetkel on meil olemas kannatanu avaldus ja politseinike ettekanded ja võime öelda nii palju, et päris mitmes aspektis need kokku ei lähe. Siin on oluline leida sõltumatud tunnistajad ja selle pinnalt saame hakata toimunut rekonstrueerima,» seletas ta.

Juhtumiga seoses peeti kokku kinni kaks isikut. Politsei sisejuurdlusbüroo ootab materjale selle juhtumi kohta. Anonüümsus garanteeritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles