Pildid: Pühapäevast rattasporti oli nautimas ka Jaan Kirsipuu koos poegadega

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juulikuu viimasel pühapäeval olid kõik suured ja väikesed rattaspordi sõbrad oodatud Piritale, et veeta üheskoos meeleolukas ja aktiivne perepäev ning elada kaasa tippsportlastele. Üheteistkümnendat korda sõideti tipprattur Lauri Ausi mälestuseks.

Erinevalt varasematest aastatest oli võistluskeskus toodud seekord Pirita Velodroomile, kus sai jälgida sõitu ning nautida ka meelelahutusprogrammi.

Rattasõidupäev algas kell 11.30, mil Velodroomi ees anti esimene start ja kokku võisteldi neljas kategoorias: Tillusõit (200 m), Peresõit (6,5 km), Rahvasõit (51 km) ning Põhisõit (126 km), kus osalesid vaid litsentsiga ratturid.

Lauri Ausi XI Memoriaali 126-kilomeetrise sõidu võitis Silver Schultz (Peloton-Scott) ajaga 2.53,13 napilt soomlase Samuel Pökälä ees. Kolmandana finišeeris 30 sekundit hiljem Allar Karu (Peloton-Scott).

Juba esimestel ringidel läks viieliikmeline liidrigrupp Silver Schultz, Karlo Aia, Allar Karu ning soomlased Samuel Pökälä ja Mikko Kejo 17-liikmelisest jälitusgrupist ette, kasvatades iga ringiga edumaad. Enne viimasele ringile minemist rebisid eestlane Silver Schultz ja soomlane Samuel Pökälä end liiderviisikust lahti ning lõpuheitluses pidi Pökälä tunnistama Schultzi paremust.

Esikolmikule järgnesid Karlo Aia, Mikko Kejo ja Gert Kivistik. Juunioride arvestuses oli sel korral kiireim Karl-Arnold Vendelin ja naiste arvestuses Liis Rist. Kokku asus 126-kilomeetrise eliidisõidu stardijoonele rohkem kui 100 ratturit.

«Eilsel proovisõidul ei läinud väga hästi ja seetõttu andsin täna endast kõik. Tänane kuumus ei heidutanud, kuid konkurents oli kõva ja keegi ei viilinud,» ütles Schultz vahetult pärast sõitu. «Mäletan, et väikse poisina vaatasin Lauri Ausile alati alt üles ning seetõttu on ka suur au täna temanimeline võistlus võita,» lisas jalgrattur.

Enne Maxima GP eliidisõitu peetud 51-kilomeetrisele rahvasõidule suundus ligi 200 ratturit. Rahvasõidu võitis Andre Aduson CFC Rattaklubist, talle järgnesid Kristjan Savisikk ja Kaupo Raag. Naiste arvestuses olid esikolmikus Ele Siimson, Ebe Siimson ja Kelly Kalm.

Võitjatele oli auhindu ja õnnitlusi üle andmas ka meie legendaarne tippjalgrattur Jaan Kirsipuu, kes osales üritusel koos poegadega.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles