Galerii: Saaremaa ooperipäevad 2014 - esinejad ja melu

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa ooperipäevad toimusid tänavu juba seitsmendat korda. Sel aastal oli peakülaliseks Ukraina rahvusooper, kes andis Kuressaare lossi ooperimajas kolm etendust. Ettekandmisele tulid Verdi „Don Carlos“, Lõssenko „Natalka Poltaaviast“ ja Bellini „Norma“. Lisaks laulsid Ukraina ooperisolistid mitmetel ooperipäevade programmis olevatel kontsertidel.

Igal aastal tuhandeid ooperihuvilisi kokkutoov vabaõhufestival on kasvanud üheks suurimaks kogu Läänemere regioonis, pakkudes vaid tipptasemel esitajaid, hingeliigutavat muusikat ning  nauditavat äraolemist.

Spetsiaalselt ooperipäevade tarbeks püstitati 13. sajandust pärit piiskopi linnuse hoovi kuni 2000 külastajat mahutav telk. Kaunite dekoratsioonide ning kvaliteetse heli- ja valgustehnika abil sai sellest suvine ooperimaja, kust ei puudunud ka mugavad restoranid, kohvikud ja baarid.

Lisaks ooperietendustele linnuse hoovis, toimus samal ajal ka hulk väiksemaid, ooperipäevadega seonduvaid kontserte üle Kuressaare.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles