Galerii: «NO selfies today» - Viljandi FOLK on avatud!

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest pühapäevani kestev Viljandi pärimusmuusika festival avati Kaevumäel kõvas kuumuses. Kohal oli rekordiliselt vähe inimesi, nentis kaheksandat aastat kohapeal olnud folgiline. Meeleolukaid ja meeldejäävaid hetki jätkus sellegipoolest küllaga. Vaata galeriist, mis sai folgi avamise puhul kingiks president Toomas Hendrik Ilves!

Ajalooliselt on teada, et Viljandi linnapea annab linna võtme pärimusmuusika festivali ajaks üle selle peakorraldajale Ando Kivibergile. Olukord, kus festivali ja linnapea on ühes isikus, oli esmakordne. Kiviberg, väites, et ta on puhkusel, võtit enda kätte ei võtnud. Selle üleandmise kohustuse võttis enda kanda hoopis abilinnapea Malle Vahtra, kes andis linna võtme folgi ajaks Pärimusmuusika Aida tegevjuhi Tarmo Noormaa hoole alla. Samuti jagas Tere täna külastajatele külma joguriti ja keefiri, mis osutusid menukaks kõikide juba kohale tulnute seas. 

Traditsiooniks saanud avamise piduliku kontserdiga avapaugu saanud festival on täies hoos. Oma etteaste on juba teinud Äio (Norra/Eesti), Nikns Suns ja Eesti ETNO. Mõne hetke pärast on laval üks kõige eksootilisemaid bände tänavusel festivalil - Etran Finatawa ehk muusikud Nigerist. Tänasesse mahuvad samuti Duo Kulno Malva/Tõnis Kirsipu, reggae-kollektiiv Angus ning mitmed teisedki esinemised. 

 PS! Avamisel näiteas e-riigi e-president, et selfie`de tegemise asemel on võimalik nutitelefoniga ka parmupilli mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles