Mati Alaver soetas kevadel varu Hispaania koondise särkidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Toomas Huik

Kuigi Hispaania lülitas poolfinaalis välja Alaveri lemmiku Saksamaa, avaldas suusatreenerile eilses jalgpalli MMi finaalis muljet võitjate domineeriv mängustiil.

«Muljed [finaalmängust – T.L.] olid väga head, kui vaadata eilse mängu palli hoidmise, õigemini palli valitsemise protsenti, siis Hispaania dikteeris mängu,» arutleb Alaver. «Arvude keel on spordis objektiivne, andes kiretut informatsiooni. Eilses mängus domineeriv võistkond võitis,» ütleb Alaver, kellele meeldib jalgpalli juures selle kiiruslikkus ja atleetlikkus.

 

(Eilse mängu statistikat: Hispaanias valdas palli 57% mänguajast, löögid värava raamidesse Hispaania 6, Holland 5, pealelöögid vastavalt 19:13 ja nurgalöögid 8:6 – T.L.)

 

Hollandi eilset mängu Alaver liiga toorutsevaksks ei pea, kui välja arvata De Jongi jalalöök Xabi Alonsole rindu. «Mängida saab nii jõuliselt, kuivõrd kohtunik laseb. Väljakul on maailma tippartistid, kes testivad ka kohtunikku, kuivõrd kaugele ta laseb minna. Hollandi mängu toorutsemiseks ma ei nimetaks, jalgpall ongi liikund sinna, see on kiiruslik ja atleetlik ala. Näiteks Robben on fantastilise kiiruse ja kiirusjõuga mees,» leiab Alaver.

 

Samas teeb Alaveril meele rõõmsaks üks kevadine vahejuhtum. Nimelt käies kevadel sõpradega Hispaanias puhkamas, tuli Alaver seal välja soovitusega, et ostame maailmameistrite särgid ära. «Särgiostuga läks mul väga hästi,» muheleb ta ja mainib, et on ostetud särgid jõudnud vahepeal ära kinkida, kusjuures paar nädalat tagasi veel eriti ei usutud Hispaania võimalustesse, kuid nüüd... «Eile mõni tänas selle kingituse eest,» sõnab Alaver.

 

«Hollandil omad võimalused olid, kuid hispaanlastel oli neid rohkem. Isiklikult olen eilse mängu lõpptulemusega rahul, Hispaania tegi väga hea mängu. Täna võib öelda, et Hispaania jalgpalli koolkond on maailma jalgpalli suunanäitaja,» ütleb suusatreener Mati Alvaer.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles