Allar Levandi: eilne mäng oli finaali väärt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Levandi
Allar Levandi Foto: Teet Malsroos

Endine tippsportlane Allar Levandi, kellele meeldib nii Holland kui Hispaania, nautis eilses jalgpalli MM finaalis hingestatud esitust.

«Mulle tegelikult meeldivad mõlemad koondised, aga kui kõrvuti panna, siis meeldis Hispaania rohkem. Enamikule inimestest nende mäng meeldib, see ilus, kiire, ühe puutega söödumäng - on tõesti nauditav vaadata, nad on nagu sündinud jalgpalliks,» räägib Levandi.

 

Hollandi mängu peab Levandi targaks, kuna taktikaliselt tehti panus kontrarünnakutele. «Holland mängis nii targalt, kui ta veel sai. Vahepeal läksid hispaanlased oma emotsioonidega liiga rünnakule, jätsid natuke mehed tähelepanuta. Hollandil tekkis häid hetki, aga nad ei löönud ise ära. Hispaania tegelikult pääses ikkagi üle noatera teatud hetkedel,» arutleb Levandi.

 

Hollandlaste kohati tooret mängu hispaanlaste vastu, et palli kätte saada, peab Levandi «kohati väga inetuks», lisades: «Hollandlaste õigustuseks, see oli nende ainukene moodus hispaanlased kuidagi ära hirmutada, et nad nii julgelt ei mängiks,» ütleb ta, tuues «ärahirmutamise» kohta näite käsipallist, kus tavatsetakse väravavahile esimene vise otsaette sihtida, et nii väravavahi valmisolekut mänguks häirida.

 

«Vaatan mängu kui tervikut, vaatan, kas inimesed mängivad hingestatult, minu arvates oli see absoluutselt finaali väärt mäng,» hindab Allar Levandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles