Putin tahab Krimmist teha Venemaa «Las Vegast»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvitajad Krimmis
Suvitajad Krimmis Foto: SCANPIX

Venemaa on püüdnud alates sellest kui Krimmi poolsaar märtsis Venemaa koosseisu läks, muuta see vene turistidele populaarseks.

Näiteks riigiametnikke premeeritakse Krimmi turismituusikutega, edastab BBC.

Venemaa president Putin allkirjastas seaduse, mis võimaldab Krimmis tegeleda ametlikult hasartmängudega.

Venemaa sai Krimmi märtsis toimunud referendumiga, mida lääneriigid peavad ebaseaduslikuks. Putin põhjendas Krimmi anastamist venekeelse elanikkonna õiguste kaitsmisega.

Venemaa alustas kihlveo ja hasartmängude seaduste muutmisega juba viis aastat tagasi. Loodetakse, et hasartmängude seaduste leevendamine aitab kaasa majanduslikule õitsengule.

Musta mere ääres asub Krimm on olnud aastakümneid venelaste lemmikpuhkusepaik ning sellega sobiv koht Vanemaa «Las Vegaseks».

Venemaal ei tasu sinna siiski oodata lääneriikide turiste, kuna lääneriigid peavad Krimmi minekut Venemaa koosseisu ebaseaduslikuks.

Venemaa ei ole lasknud sellest end häirida. Lääne turistide asemel keskendutakse siseriiklikele turistidele ning riigitöötajatele pakutakse hea töö eest Krimmi puhkust.

Venema püüab viisavabaduse abil meelitada ka Hiina turiste, kes täidaksid lääne turistidest jääva augu.

Hasartmängude alasse jääb ka taliolümpialinn Sotši. Olümpiaküla lähedale plaanitakse rajada mitu kasiinot.

Lisaks tahab Venemaa lubada hasartmänge ka Kaliningradis ja Siberis Altais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles