Kuula ja vaata Uku uut duetti Kéaga!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Suviste & Kéa - I Wanna Be The One
Uku Suviste & Kéa - I Wanna Be The One Foto: Youtube
Lugu laulust “I Wanna Be The One” sai alguse umbes viis aastat tagasi, kui armastatud helilooja Mikk Targo esmakordselt selle algset varianti Uku Suvistele ette mängis. Kuna laul Ukule väga meeldis, võttis ta plaani see lõpuni teha ja sisse laulda mitte kiirustades, vaid tehes kõike mõnuga ning just siis, kui tundus olevat õige hetk.

 

Uku: Algselt ei olnud lugu üldse duett, vaid soololaul. Laul sai valmis ja ühtäkki tekkis Mikul mõte proovida see muuta duetiks. Kuulasime väga huvitavaid naislauljaid Jaapanist, kellega võiks seda koos esitada, kuid ühel päeval juhtusime pea samaaegselt kuulama YouTube’ist Ketter Orava kodus salvestatud Alicia Keysi laulu “If I Ain’t Got You”.
 
Olime mõlemad kergelt öeldes pahviks löödud tema ilusast häälest ja heast tehnikast. Ketteri ema on muuseas minu lauluõpetaja Kare Kauks ning viimati mäletasin Ketterit ajast, mil ta väikese tüdrukuna tihti emaga tundides kaasas käis ja armsalt laulis. Nüüd oli temast äkki saanud vägeva häälega neiu. Niisiis alustasime algusest ja laulust saigi duett. Kui valmis sai, panime selle jälle natukeseks ootama, et kõrva puhata.

Just nii kuluski neli aastat, kuni otsustasime, et nüüd aitab ekperimenteerimistest ja on aeg joon alla tõmmata ehk miksida. Enne tekkis veel Mikul mõte teha olemasolevast materjalist smoothjazzilikud instrumentaal-vokaal variandid. Klaveriversiooni salvestas paljudel väliskonkurssidel, nii klassikalises kui jazzmuusikas, edu pälvinud Holger Marjamaa ning saksofoniga aitas mitte vähem andekas Holgeri vend Mairo Marjamaa.

Järgnev aasta kulus selleks, et leida laulu videole õige kontseptsioon ja inimene, kelle n-ö kaamerakeel meile meeldiks. Lõpuks leidsimegi andeka noore tegija Artur Sinipalu, kelle versioon meie ettekujutusest saigi teoks.

Pikaajalise ja orgaanilise loome tulemusena on nüüdseks laul lõplikult valmis ning seda saab kuulata-vaadata!

Kuula ja vaata!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles