Merle Palmiste esitab Augustibluusil bluusluulet!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dollsi moeshow Kadrioru lossis.
Merle Palmiste
Tallinn Dollsi moeshow Kadrioru lossis. Merle Palmiste Foto: Martin Ilustrumm

Augustibluusi teisel päeval algusega kell 17.00 astub kohviku Haapsalu Raamat siselaval (Karja 6) üles trupp nimega Romantiline Luulekava, kandes ette luulekontserdi Bluule. Augustibluusi raames on riimitud sõnasõda pidamas näitlejanna Merle Palmiste ja vabakutseline näitleja Georg Merilo. Muusikalise õhkkonna loomise eest vastutavad ansambli Cathouse Radio liikmed Alar Kriisa (suupillil) ning Vilho Meier (kitarril).

 
 
Romantilise Luulekava eestvedaja Georg Merilo sõnul teeb nende luulekava lugemise eriliseks asjaolu, et esinejad küll harjutavad kokkukõlamist, ent seda vaid tehniliselt. Nii ei tea kumbki lugeja täpselt, mida ja mis järjekorras teine esitada kavatseb. Samuti peavad muusikud hoidma bluusitundlad püsti ning jälgima, millal ja kuidas omakorda sekkuda. Selliselt elab Augustibluusi laval justkui nelja peaga lohe ning kogu programm sünnib otse ja vahetult vaatajate silme ees, tehes kogu soorituse elavaks ja spontaanseks.
 
 
Romantiline Luulekava lõid mõttekaaslased Üllar Saaremäe ja Georg Merilo 2009. aastal ning see väärtustab just elavate poeetide loomingut. «Peab muutuma taas loomulikuks, et näiteks jõulukingitusi valides või lähedasele üllatust tehes oleks esimene mõte osta värske luuleraamat», ütleb kava looja Merilo. «Luule on mõnes mõttes nagu muuseum, mille olemasolust ja asukohast on kõik teadlikud, ent enamik arvab, et argipäevas ei vaja seda. Eksitus! Luule ja muusika - mõlemad aitavad inimesel normaalselt elada!»
 
Romantiline Luulekava osaleb Augustibluusil esimest korda. «Väga tore on Romantilise Luulekava eestvedajate püüe lisada bluusile ka teine mõõde – luule, mis on bluusimuusikas sõnade kujul iseenesest olemas», ütles Augustibluusi programmijuht Raul Ukareda. Näitlejanna Merle Palmiste on aga elevil: «Pean oma valitud ridu ilmselt raamatust lugema, et erutusest sõnad meelest ei läheks!»
 
Nagu ka kõikidele teistele Augustibluusi raames toimuvatele kontsertidele, on festivalipassi omanikele sissepääs tasuta. Teised bluulesõbrad saavad soetada pileti, mis maksab 5 eurot. Festival Augustibluus toimub Haapsalus 21. korda. Festivali lavad asuvad iidses piiskopilinnuses, jahisadamas, suvekohvikutes, kultuurikeskuses ning vanas raudteejaamas. Kokku astub Augustibluusi raames üles 30 ansamblit Euroopast, Aasiast, Lõuna-Ameerikast ning bluusi sünnimaalt USAst. Festivalipassid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele, on müügil Piletilevis. Kohapeal on võimalik osta ka eraldi üksikute kontsertide pileteid. Täpsem ülevaade festivali kodulehel www.augustibluus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles