"Outlandish Nights" toob Tartusse house muusikat kõikjalt maailmast

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
house music
house music Foto: www.chubbybeavers.com

"Outlandish Nights" on juba neljandat korda toimuv üritus, mille läbivaks muusikastiiliks on house music.

Põhiline eristumine on kindlasti stiilide erinevuses, mida erinevad DJ-d õhtu jooksul mängivad.

Üritusel esineb alati kolm erinevat DJ-d, et kuulajal ei hakkaks igav ja sound õhtu jooksul muutuks ja "edasi liiguks".

Seekord koosneb DJ-de koosseis kolmest Tartu diskorist: RonLand, kes otse vinüülplaatidelt klassikalist "diiphaussi" mängib. Seejärel esineb Sonny Crocket nii diibima, kui ka vähem diibima housisoundiga ning viimaks ka suvise ja troopilise soundiga Ziggy M.

RonLand on esinenud üle Eesti kõikjal tuntud lokaalides ja ka peokohtades, mängides hoolega kogutud kraami otse oma vinüül-fonoteegilt. Tema vinüülplaatide kogumik on täis haruldasi ja palju kõrgelt hinnanguid saanud plaate. RonLand on teinud mitmeid sügavama house`i üritusi ka teiste aktiivsemate DJ-dega mitmetes kohtades üle Eesti.

Sonny Crocketit iseloomustab omapärane muusika valik deep house ja disco. Tema settidel ja kompositsioonil on kindlasti suur mõju tänu 80ndate ja 90ndate aastate muusikale - see on tema jaoks see kuldajastu. Aktiivselt keerutab plaate Sonny juba aastast 2008, mängides nii suuremates kui ka väiksemates Eesti klubides (Club Illusion, Club Tartu, Club Tallinn, Muusika Lounge jne).

Sonny Crocket töötab peamiselt koos brasiilasest Ricardo Motta ning hollandlasest Victor van Alpheniga, kellega koos on välja antud hulga lugusid ja remix`e. Samuti on ta varasemalt teinud koostööd Eesti produtsentidega ning ta on veendunud, et eestlased oskavad väga hästi teha progresiivset tantsumuusikat ning ka nende plaadikeerutamisoskused pole kaugeltki nõrgad.

Ziggy M on tegelenud muusika kogumise ja mängimisega alates aastast 2006, kuid muutus aktiivsemaks paari aasta eest. "Alguses mängisin peamisel trance & progressive stiilis muusikat, kuna see oli tol ajal kuum teema", märgib ta.

Hiljem aga liikus edasi peamiselt Defectedi, Dirty Birdi jms labelite alt ilmuva kraami peale. Nüüdseks on juba enam kui aasta Ziggy M mänginud erinevates kohtades troopilisemat laadi house-muusikat, mis on sarnane deep-housile, mis sisaldab flööte, saksofone, kitarre ja muid klassikalisi instrumente. Tema kollektsioonis on palju huvitavaid remixe ja ja covereid.

"Mulle meeldib, kui saavad kokku algupärane instrumentaal ja tänapäevane elektrooniline sound. Pannes need kokku rahulikule ja pehmele bassiliinile tekib äärmiselt mahlase kõlaga sound, mis varem või hiljem igaühe tähelepanu haarab. Suvi peab olema ka muusikas," ütleb ta ning märgib lisaks: "Eriti nauditav on näha tantsivaid inimesi, kes suurest üllatusest peaaegu õhku tõusevad kuuldes enda vana lemmikut lugu uues, troopilisema house muusika remixis".

Olete oodatud 2. augustil Feel Good Music Cafe-sse, Tartus, Rüütli 12!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles