Täna Kadrioru pargis: Karl-Erik Taukar bändiga

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Erik Taukar saates «Nädalalõpp Kanal 2ga»
Karl-Erik Taukar saates «Nädalalõpp Kanal 2ga» Foto: Ardo Kaljuvee

Kadriorg 296 – Musta Daami päev

Täna, 22. juulil tähistatakse Kadrioru lossi- ja pargiansambli 296. sünnipäeva. Tähtsa päeva puhul toimuvad meeleolukad üritused terves lossiaias: Kadrioru kunstimuuseumis, Eduard Vilde muuseumis, Peeter I majamuuseumis, lastemuuseumis Miiamilla ja Kadrioru pargis.

Pidustused algavad kell 12 traditsiooniks saanud Lossiaiamängudega, mille teema on seekord ajendatud Kadrioru kunstimuuseumi näitusest „Eveline von Maydell. Mustvalge maailm”. Kõik pered koos lastega on oodatud lossi ja selle ümbrusse, et veeta mängides, avastades, meisterdades, teadmisi kogudes ja tsirkust vaadates üks lustlik päev. Mängida saab Musta Daami mälumängu, varjupüüdjat, nimekütte, rõngarallit, teha pilte siluetiaparaadiga ning lõigata välja käpad koer Tipile. Avatud on Vilde Roosa Villa ja Mustanahalise komandandi valge maja.
 
Kadrioru kunstimuuseumi näitusel „Eveline von Maydell. Mustvalge maailm” jalutab külastajatega ringi ja räägib haldjajutte näituse kuraator Juta Kivimäe, lastemuuseumi Miiamilla terrassil saab aga meisterdada mustvalgeid loomi ning tähetornis kuulata mustvalgeid lugusid.
 
Sünnipäeva lõpetavad kell 16 algavad kontserdid Kadrioru pargis. Toimub tsirkuseetendus nii väikestele kui suurtele, esinevad Karl-Erik Taukar bändiga ja Corelli Barokkorkester ning viimasena leiab aset Tallinn Dollsi moeetendus.
Kadrioru loss ja park, mis rajati vene valitseja Peeter I korraldusel ning ristiti tema abikaasa Katariina I auks Kadrioruks, on läbi aegade olnud Tallinna kroonijuveel. Suveresidentsiks rajatud lossi- ja pargiansambel on nii Eesti kui kogu Põhja-Euroopa barokkarhitektuuri ja pargikunsti pärleid, mille suursugusust ja pidulikkust on külalistel võimalik imetleda tänapäevalgi.
 
Vabas õhus toimuvatest juubelipidustustest osavõtt on kõigile tasuta, sissepääs ühte muuseumisse on 1 euro, kõigi osalevate muuseumide ühispilet 3 eurot.
Tutvu täpse kavaga SIIN.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles