Sari «Klass: elu pärast» võitis Roomas kaks auhinda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV seriaali "Klass: elu pärast" võtted Kaberneemes.
Pildil vasakult: Triin Tenso ja Ilmar Raag.
ETV seriaali "Klass: elu pärast" võtted Kaberneemes. Pildil vasakult: Triin Tenso ja Ilmar Raag. Foto: Raigo Pajula

ETV draamasari «Klass: elu pärast» võitis Roomas toimunud rahvusvahelisel televisioonifestivalil kaks auhinda: parim teledraama projekt ja parim teledraama näitleja.

RomaFictionFest on rahvusvaheline televisioonifestival, mis keskendub just draamažanrile - telefilmid, -sarjad, -seriaalid ja -dokumetaalid. Neljandat aastat toimuvale festivalile on üle maailma kokku kutsutud TV-teatrite juhid ja programmiostjad. Viimastele saavad tegijad kahe päeva jooksul esitleda uusi projekte, lootuses leida kaastootjaid ja rahastajaid.

ETV ja ERR-i esindajana oli kohal lavastuslike saadete toimetuse juhataja Gerda Kulli-Kordemets, kes 2008. aastal esitles sarja «Klass: elu pärast» ja tänavu tutvustas uut ideefaasis telesarja «Siber».

«Sarjale «Klass: elu pärast» me siitkaudu rahastust ei leidnud, küll aga saime levitada teavet, et me midagi niisugust teeme,» ütles Gerda Kulli-Kordemets. «Osaliselt tänu sellele sai «Klassist» siiski rahvusvaheline projekt EBU egiidi all ja tänavuse RomaFictionFesti võistlusprogrammi valiti «Klass: elu pärast» ka seetõttu, et tegu on just siit festivalilt tuule tiibadesse saanud projektiga.»

«Klass: elu pärast» võitis Roomas parim teledraama projekti auhinna ning parimaks teledraama näitlejaks tunnistati Margus Prangel.

Möödunud aasta novembris võitis «Klass: elu pärast» esimese auhinna festivalil Cinema Tous Ecrans Genfis - Rose D´Or for best series. «Klass» võistles ka Monte Carlo telefestivalil koos selliste konkurentidega nagu Stieg Larssoni Millenniumi triloogia ekraniseering Rootsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles