Jolie: religiooni nimel tapjad pole õiged usklikud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie oma uue filmi «Salt» promoüritusel.
Angelina Jolie oma uue filmi «Salt» promoüritusel. Foto: SCANPIX

Näitlejanna Angelina Jolie arvab, et end usklikeks nimetavad inimesed, kes religiooni vägivallatsemise ettekäändena kasutavad, ei ole tegelikult usklike nime väärt.

Staar ütles ajakirjale Parade antud intervjuus, et austab kõiki usundeid, aga ei salli, kui neid halbadel eesmärkidel kasutatakse.

«Ma austan kõiki usundeid, aga ma ei austa seda, kui inimesed religiooni teiste ründamiseks kasutavad,» rääkis Jolie.

«Olen maailma eri paigus täiesti kõrvalistes kolgastes kohanud inimesi, kes võitlevad ellujäämise nimel ja kel pole midagi muud peale usu. See aitab neid mingil moel ja ma ei võtaks neilt seda ära,» selgitas näitlejanna.

«Samas on inimesi, kes kasutavad religiooni vihkamise ja tapmise eesmärgil. Neid ma usklikeks ei pea,» lisas Jolie.

Staari sõnul on nende kodus olemas nii Piibel, Koraan kui muud pühad raamatud ning lapsed saavad ise valida, kas ja mida uskuda.

«Viime oma lapsi kirikutesse, templitesse, budistlikele tseremooniatele, mošeedesse ja harime neid kõigi usundite osas. Millise religiooni nad ka ei valiks, on valik nende endi teha,» kinnitas Jolie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles