VIDEOINTERVJUU: Ruja legendid ja Taavi Peterson kütavad lava kuumaks!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest kuni 27. juulini kestab kontserttuur “Eile nägin ma Eestimaad” ning üks lisakontsert on planeeritud ka 21. augustiks. Suurejoonelise ettevõtmise taustal, millest on ka üht ja teist juba kuulda olnud, on hea pisut usutleda Taavi Petersoni, kuidas tal Legendaarsete Sõpradega edeneb.

 

Mida selline tuur endast kujutab ja enne, kui alustame, teeme esmalt selgeks, kas see on Ruja tuur või ei?

Rujaks seda nimetada ei saa, olgugi et kokku on tulnud muusikuid, kes bändis musitseerinud. Ruja nime all tuuritamise muudab võimatuks juba ainuüksi see, et Alender on meie hulgast lahkunud.

 

Aga kas muusika ja kõik kaasnev tuleb Rujast?

Jah, kõik on selle bändi lood.

 

Mida kontserttuur inimestele pakub?

Kuidas öeldagi … Olen osalenud mitmetes projektides, kus mängitakse Rujat ja kui mõelda käimasolevale projektile, siis on need asjad omavahel täiesti võrreldamatud. Praegu on pandud ettevõtmisesse niivõrd palju aega, on olnud tohutult proove ja kogu see energia … Ma ei ütle seda mitte halvustavalt ega tahagi halvasti öelda, aga kui kuidagi püüda võrrelda, siis vahe on umbes selline nagu korraldataks galakontsert või kutsutaks selline bänd.

 

Selle bändi nimi on Taavi Peterson ja Legendaarsed Sõbrad. Kuidas on nende Legendaarsete Sõpradega koostööd teha?

Väga hea ja seda kohe esimesest proovist peale. Kui sain meestega kokku, võeti mind hästi vastu ning kõik on kuni tänaseni sujunud suurepäraselt. Valitseb mõistmine ja on olemas toetus, kuigi eks tule ette kraaklemisigi. Sellest seal numbrit ei tehta.

 

Kui rääkida kraaklemisest “Nõgisto vs Rannap”, siis viimane on kogu kontserttuuri vastu üsna valjult sõna võtnud. Miks see nii on?

Rein on ju siiski Ruja asutaja. Tegelikult on mul seda pisut halb pealt vaadata ja on kurb, kuid ma ei teeks sellest ka suurt numbrit. Ruja muusika ei ole ju mõne lepingu all, et seda keegi ei võiks mängida.

 

Arvad, et kõike saaks lahendada rahumeelsemalt, kui see seni on olnud?

Jah. Rein võiks tulla mõnel kontsertil peale meiega ja teha mõned lood.

 

Milliseid lugusid repertuaarist ennekõike kuulda võib? Kas on vanu tuntud Ruja laule või ka selliseid, mida teatakse vähem?

Spekter tuleb päris lai. On selliseid lugusid, mida ei ole tehtud siin vähemalt viimase kümne aasta jooksul või enamgi, aga kõik need superhitid, mis loodi Rujas, on olemas. Välja jääb ehk rohkem selline estraadilik pool 80ndate algusest pehmete paladena. Keskendume rohkem tugevusele ja energiale.

 

Kontsertid on kõik poweriga?

Jah, sellel asjal on tõesti power taga.

 

Kuidas sulle endale tundub, kui raske on üldse Ruja laule laulda? Me ju kõik teame Alenderit, kes on siiani legend. Vead selle kõik välja?

Kui 2007. aastal Reinuga tuurile läksin, olin veel toores jah. Tuur oli pikk ja kui ma ei eksi, tehti kokku 30 kontserti. See oli meeletu. Vedasin toona selle tuuri välja küll, kuid pärast olin tühi nagu kartulikott. Nende seitsme aastaga olen pidevalt tegelenud laulmisega ning arendanud tohutult seda, millest siin juba alustasin. Lisaks on mul kindlasti tugevam jalgealune. Ma ei karda vastutust. On väga hea meel, et just mind sellesse rolli usaldati.

 

Püüad sa lauldes šnitti võtta Alenderist või jääb see kõik siiski Taavi Petersoni esituseks ja nägemuseks Ruja lugudest?

Eks mu häälest rääkides ole toodud võrdluseks igasuguseid teisi lauljaid ja neid tõesti ikka jagub. Olen kokku lugenud … vist üle kümne …

 

Nii Eestist kui välismaalt?

Jah. No on erinevad inimesed erinevate arvamutega ja osad arvavad, et minu hääl sarnanebki väga Alenderi omaga, kuid siiski tahan ma ennast sinna juurde anda – juurde sai loodud igasuguseid põnevaid nüansse, mida kõike on võimalik kuulda.

 

Vaata ka videot!

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles