Avasta! Suur rahvapidu Siimu-Jaani talus

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siimu-Jaani talu Suur Rahvapidu
Siimu-Jaani talu Suur Rahvapidu Foto: Terje Paalits

On aeg seada sammud Jõgevamaale! 2. augustil toimub ajaloolisises võtmes Suur rahvapidu Siimu-Jaani talus.

On aasta 1936. Siimu-Jaani talus on kondimootor ja hobujõud minevik! Rahvapeoga kutsub pererahvas tähistama oma esimese auto ostu!

Tulge kogu perega nautima ajastuhõngulist Eesti Vabariigi aega. Imetlema riigi 18. iseseisvusaastaks ühe Eesti talu saavutusi. Võrdlema minevikku tänapäevaga ning saama osa heast ja stiilsest tolleaegsest meelelahutusest! Eeskava: koorilaul, võimlemine, näitemäng, rahvatantsud, keelpilliorkester. Toimuvad veel ka näitused ja õpetused: vanatehnika-, foto-, kino- ja ringhäälingunäitusi ja vanade töövõtete meenutusi mitmete Eesti suuremate muuseumite osavõtul. Ei saa ka ilma muusikaliste etteasteteta ja tantsuõhtuta: 1930ndatel moes olnud muusika ja tantsud – külatantsudest moodsate svingirütmideni. Reilendri- ja valsirütmis armastus- ja paroodialaulud.

Lapsed saavad möllata põhu sees ja uudistada vanu mänguasju. Kõigile on korraldatud vahva loterii-allegrii, mille peaauhinnaks suitsupõrsas ja heinaniitmise võistlus, kus osaleda saab igaüks, kel käsi vikati otsast kinni võtma ulatub! Ajastuhõngu ja melu aitab üleval hoida laat, kus müügil käsitöö, põllumajandussaadused, vanavara ja kaasaegsaed ja vanaaegsed road toitlustajatelt.

Suur rahvapidu Siimu-Jaani talus on perepäev, kus huvitavat meelelahutust leiavad kõik – vanaisast-vanaemast kõige pisemateni. Sündmust on aidanud korraldada põllumajandusmuuseum, Eesti Piimandusmuuseum, Eesti Ringhäälingu muuseum, Eesti Jalgrattamuuseum, Laitse Rallipark, Eesti Idla Selts, Viljandi Seasaare Näitmängu Selts, Maarja-Magdaleena segakoor, Swing Club, Tallinn Swing Dance Society, Margus Põldsepp, Jaanus Jantson, Marju Varblane.

Siimu-Jaani talu asub Pajusi vallas Vägari külas

Piletid eelmüügis alates 01.06.2014

Pilet eelmüügis 10 eurot, kohapeal 12 eurot. Kuni 3 a lapsed tasuta, kuni 14 a ja pensionärid 8 eurot.

Lisainfo SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles