Suurejooneline Sziget festival kutsub rajule muusikapeole, mis toob Budapesti ligi 400 000 külastajat

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu kombeks saanud, kutsub ka sel aastal Szigeti festival fänne lummavale Óbuda saarele Budapesti südalinnas 11.–18. augustini.

Szigeti festival on üks Euroopa suurimaid kultuurisündmusi, tuues Budapesti kesklinna iga aasta pea 400 000 külastajat 60st eri riigist. Toimumispaigaks on saar Doonau jõel, mis loob unustamatu atmosfääripeo, kombineerides suurlinna ja looduse eripärasid.

2011. aastal sai  Sziget parima Euroopa festivali tiitli (Best European Major Festival Award). Võib öelda, et Sziget on mitu festivali ühes: nädalapikkune nonstop üritus pea 60ne programmilavaga ja igapäevaselt umbes 250 esitusega festival ei jäta ühtki maitset rahuldamata. Festivalil on viis suurt vabaõhulava, mitmeid väiksemaid lavasid ning lisaks veel erinevaid DJ-telke.

Ent Sziget ei ole ainult muusikale orienteerunud massiüritus. Siin pakutakse ka kultuurilisi etteasteid, tsirkust, teatrit ja erinevaid näitusi. Festivali tõeline šarm pärinebki neist väiksematest multi-art ettevõtmistest, mis loovad Szigeti omapärase atmosfääri ja jätavad sügava mulje veel pikaks ajaks pärast lahkumist.

Ei maksa unustada ka Budapesti ennast: värvika kultuurieluga turismilinn, kaunid ajaloolised ehitised, türgi spad ja ainulaadsed varemepubid. Kui sa pole just telkija tüüpi inimene, leiad siit linnast ka lugematul arvul hotelle ja hosteleid festivaliala läheduses.

Sziget 2014 — põhiprogramm

Pärast pikka kuulujuttude jada on nüüdseks kinnitatud, et  kaua oodatud Blink182 esineb sel aastal Szigetil.

Pealava vallutavad erineval ajal sellised suured nimed nagu Blink182, Queens of Stone Age, Deadmau5, Imagine Dragons, Placebo, Skrillex, Bastille, Lily Allen, Macklemore & Ryan Lewis, Cee Lo Green, Manic Street Preachers, Korn, The Prodigy, The Kooks, Outcast, Calvin Harris.

Suured nimed festivalil sel aastal päevade kaupa:

11.august

Peasineja – Blink182 , The 1975, Leningrad

12.august

Peaesineja – Queen of the Stone Age, Deadmau5,  Jimmy Eat World, Ska-P, Antiflag

13.august

Peaesineja – Skrillex, Imagine Dragons, Placebo, The Big Pink, Tom Odell, London Grammar, Miles Kane,

14.august

Peaesineja – Macklemore & Ryan Lewis, Lilly Allen, Bastille, Bonobo, Stromae, Kavinsky, Michael Kiwanuka

15.august

Peaesineja – Korn, Manic Street Preachers, Cee Lo Green, Kelis, Laidback Luke, Klaxons

16.august

Peaesineja – Prodigy, Madness, Punnany Massif, Wild Beasts, Crystal Fighters, Fedde Le Grand

17.august

Peaesineja – Calvin Harris, Outkast, The Kooks, Mount Kimbie, La Roux,  Black Sun Empire

SZIGET 2014 – The Island Of Freedom

Kogu programmiga on võimalik tutvuda festivali kodulehel.

Rohkem info esinejatest siit.

Pileti saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles