Ameeriklane rajas Egiptuse-Sudaani piirile kuningriigi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremiah Heaton ja ta tütar Emily
Jeremiah Heaton ja ta tütar Emily Foto: SCANPIX

Ameeriklane Jeremiah Heaton oli oma tütre Emilyga mängimas nende kodus Virginia osariigis Abingdonis, kui tütar järsku küsis, kas temast võiks saada tõeline printsess.

Kolme lapse isa langetas siis otsuse, et tütar peab saama tõeliseks printsessiks, kirjutab Washington Post.

Paari kuuga leidis Heaton kaardiotsingute abil Sudaani ja Egiptuse piiril Bir Tawlinis maatüki. Tegemist on 2000-ruutkilomeetrise maaga, mis ei kuulu mitte kellelegi.

Sudaan ja Egiptus on selle maa pärast pikka aega vägikaigast vedanud, kuid kumbki riik ei ole tegelikult selle omanik.

Heaton kuulutas selle maa enda omaks ning nüüd kannab see nime Põhja-Sudaani kuningriik.

Heaton kuulutas end kuningaks ja oma tütre printsessiks.

«Tahtsin näidata oma lastele, et olen nende nimel valmis kasvõi maailmalõppu minema, et nende unistusi täide viia,» lausus isa.

USA Richmondi ülikooli politoloog ja rahvusvaheliste suhete uurija Sheila Carapico püüdis Heatoni indu jahutada. Ta tuletas meelde, et riigi asutamine nõuab nii teiste riikide kui mitmete rahvusvaheliste organisatsioonide, näiteks ÜRO heakskiitu ning seda ei ole lihtne saada.

Heatoni sõnul ta alla ei anna ning soovib esmalt saada heakskiidu Aafrika Liidult. Ta on kindel, et see organisatsioon on Põhja-Sudaani kuningriigi poolt.

Egiptuse ja Sudaani USAs asuvad saatkonnad ei ole ameeriklase kuningriigi loomist kommenteerinud.

Heatoni sõnul on ta järgmiseks sammuks luua heanaaberlikud suhted Sudaani ja Egiptusega. Ta kaugeleulatuvaks plaaniks on muuta kõrbeala oaasiks ning hakata seal tegelema põllumajandusega nagu soovib tütar Emily.

Seitsemaastase Emily Heatoni sõnul oli ta kuulnud, et Aafrikas ei jätku kõigile süüa ning ta tahab seega aidata kohalikke toiduga.

Isa sõnul saavad printsess Emily vennad printsi tiitlid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles