Naised kannavad aina katvamaid bikiine, mehed aga paljastavad üha rohkem oma keha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell 1950. aastate stiilis bikiinides
Modell 1950. aastate stiilis bikiinides Foto: blog.resimlerbanggler.com

Sotsiaalteadlaste tehtud uuring näitas, et 21. sajandil on naised hakanud kandma aina katvamaid rannarõivaid, samas on meeste ujumispüksid jäänud aina napimaks ja paljastavamaks.

Veel paar aastat tagasi olid naised rannas keha ümber nii-öelda vaid nöörid, samas kandsid mehed suuri, laiu ja põlvini ulatuvaid šortse, kirjutab The Telegraph.

Nüüd on trend vastupidine, naiste rannariided on aina katvamaks muutunud, meestel aga seevastu paljastavamaks.

Naistemood soosib praegu 1950. aastate stiilis rannariideid, meeste puhul lähtutakse pigem ujumispükstest, mida sai näha filmis «Casino Royale» James Bondi kehastanud  Briti näitleja Daniel Craigi jalas.

Rannariideid müüvate firmade sõnul eelistavad naised osta väikeste bikiinide asemel retrobikiine. Mehed seevastu tunduvad eeskujuks olevat võtnud Daniel Craigi kantud ujumispüksid. Asjatundjate sõnul on meeste ujumispüksid võrreledes möödunud aasta trendiga kahe sentimeetri võrra lühemad.

Moeekspertide arvates on meeste nii-öelda enesepaljastustrendile kaasa aidanud endine jalgpallistaar David Beckham, kes on poseerinud meeste aluspesureklaamides väga nappides alus- ja ujumispükstes.

Ekspertide sõnul on Beckham trendilooja ning paljud mehed võtavad temast eeskuju.

Naised seevastu eelistavad nüüd 1950. aastate stiilis rannarõivaid, kuna need aitavad naiselikku keha rõhutada. Kes aga ei ole ideaalse kehaga, võivad need rannarõivad vigu liigselt esile tuua.

Retrobikiinides on nähtud näiteks selliseid kuulsusi nagu Rihanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles