Mustlaste röövitud tüdrukust sai iluduskuninganna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlaste poolt röövitud tüdrukust sai  iluduskuninganna
Mustlaste poolt röövitud tüdrukust sai iluduskuninganna Foto: SCANPIX

Nelja-aastaselt kadunuks jäänud Valgevene tüdruk leiti 17 aastat hiljem üles Moldovast, kus temast oli saanud iluduskuninganna.

Sellest teatas Valgevene siseministeerium oma leheküljel, kirjutab rus.tvnet.lv.

Paljastus, et tüdruku röövisid mustlased. Neiu oli aastaid Valgevene kadunud inimeste nimekirjas. Naise saatusele aitas jälile jõuda rahvusvaheline kadunud inimestega tegelev organisatsioon.

Mustlased andsid tüdrukule nimeks Maria, kuid ta tegelik nimi oli Olga.

Olgast sai selle aasta alguses Moldovas Sorocas iluduskuninganna.

«Kui ma iludusvõistluse võitsin, siis sain aru, et mu elul on mõte. Mind kasvatas üles mustlasest «vanaema». Lapsena sattusin mustlasperre, kus ei olnud tüdrukuid. Ma elasin aastaid selles perekonnas, samas tundsin, et see ei olnud minu perekond ja ma ei kuulunud sinna,» lausus naine.

21-aastane Olga tegi ka endast video, mille edastas Valgevene võimudele. See riputati Valgevene siseministeeriumi kodulehele.

Juhtum sai alguse 1997. aastal, kui Minskist pärit naine sõitis koos oma tütre Olgaga Moldovasse sõpradele külla.

Paar kuud elas naine Chisnau eeslinnades, kuid sattus raskesse rahalisse olukorda. Kojusõiduks pidi ta raha kerjama. Ühel päeval oli ta tütar kadunud ning naine pidi minema üksinda Valgevenesse tagasi.

Valgevene ja Moldova võimud uurisid lapse kadumist, kuid last ei leitud. Lõpuks jõudis lapse kadumine ka rahvusvahelise politseiorganisatsiooni Interpolini.

2014. aasta juunis tegid Interpol ja kadunud inimesi otsiv organisatsioon kindlaks, et Moldovas Sorocas elab 21-aastane naine Maria, kes ei ole oma «sugulastega» sarnane.

Uurimine näitas, et tal oli foto endast enne röövimist, millel ta on nelja-aastane.

Valgevene sulgulased kinnitasid pärast Olga lapsepõlve ja täiskasvanu foto nägemist, et tegemist on kadunud tüdrukuga.

Lisaks tehti ka geeniuuring, mis näitas, et Moldovas elav ja Valgevenest pärit naine on üks ja sama isik.

Olga esitas Valgevene võimudele palve väljastada talle õige nimega isikut tõendavad dokumendid ning ta avaldas soovi minna tagasi oma Valgevene sugulaste juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles