Arvo Pärt andis Jaapani tippmuusikule loa oma teoste seadmiseks löökpillidele

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kato Kuniko
Kato Kuniko Foto: Promopilt

Arvo Pärt, kes on oma loomingu kiivas kaitsja ning tavaliselt ei luba oma teosed muuta, andis selleks loa Jaapani tipplöökpillimängijale Kato Kunikole. Tänasel Klaaspärlimängul kõlasid Pärdi “Peegel peeglis”, „Cantus Benjamin Britteni mälestuseks”, „Aliinale“ ja „Fratres“ ainult löökpillidel, osaliselt koos salvestatud fonogrammiga. Tartu Jaani kiriku tornis sai hilisõhtul näha ka liikumisetendust “Kaleidoskoop. Tasand”.

Kato Kuniko on üks praeguse aja andekamaid ja silmapaistvamaid löökpillimängijaid maailmas. Maestro Arvo Pärt jälgib huviga, millise suuna on Kato valinud uudsel lähenemisel tema teostele. Esmakordselt Eestis sai  seda kuulata just täna õhtul Tartu Jaani kiriku tornis.

Kell 22 sai vaadata erakordses ruumis kummituslikku liikumisetendust “Kaleidoskoop. Tasand”. See sidus barokist mõjutatud visuaalsed ja tunnetuslikud ideed pika ajalooga ruumi ning kaasaegse kehaga. Kõik see põimus tänapäevase etenduskunsti ootamatut vaatenurka pakkuvaks tervikuks öise Tartu kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles