Anna-Maria Galojan näitas Eesti riigile taas pikka nina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Instagram

Moegurmaan Anna-Maria Galojan ei kavatsegi lähiajal Eestisse naasta

Londoni Westminsteri magistraadikohus otsustas 4. juulil rahuldada Eesti justiitsministeeriumi palve loovutada Eesti riigile suures ulatuses omastamises süüdi mõistetud Anna-Maria Galojan.

Ehkki Londoni magistraadikohus otsustas loovutada staarpoliitiku Eesti riigile ei jõustunud otsus kohe, sest Galojanil oli võimalus otsus edasi kaevata, mida Anna-Maria advokaat ka tegi, esitades apellatsiooni neljapäeval, 10. juulil.

Kui seda poleks tehtud, oleks Galojan kümne päeva jooksul toodud Eesti keskkriminaalpolitsei eskordiga kodumaale, kus daamil oleks tulnud viis kuud Harku naistevanglas veeta.

Oma Facebooki lehel kirjutab Anna-Maria, et igatseb kohutavalt taga kodumaad, kuid märgib samas: "Mina elan kõik üle, aga mu vaenlased?! Pole kindel!"

Staarpoliitik Anna- Maria Galojan mõisteti aastal 2011 süüdi ligi 60 000 euro omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Raha võttis daam MTÜ Eesti Euroopa Liikumiselt, mida ta sel hetkel juhtis.

Kohus määras Galojanile karistuseks viis kuud vanglat. Viimane tähtaeg vanglasse ilmumiseks oli 7. veebruar, 2012. Anna-Maria pages enne saatuslikku kuupäeva Londonisse. Tal on Ühendkuningriigist lahkumise keeld ning ta peab regulaarselt käima sealses politseis end registreerimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles