Treiler: uus «Ahvide planeedi» film äratas ellu virtuaalahvid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varsti jõuab kinodesse uus «Ahvide planeedi» film «Dawn of the Planet of the Apes», milles saab näha virtuaalseid inimahve.

Filmis on viirus Homo sapiens'i peaaegu hävitanud ning vaid käputäis inimesi on suutnud San Francisco rusudes ellu jääda, edastab foxnews.com.

Planeedil Maa valitsevad inimahvid.

Uue filmi virtuaalefektid tegi firma Weta Digital, kes valmistas ka 2011. aasta linateose «Rise of the Planet of the Apes» eriefektid.

Režissöör Matt Reeves oli virtuaalahvide ja digitaalefektide suhtes esmalt kõhkleval seisukohal.

«Minu suurimaks hirmuks oli, kas tehnoloogia hävitab inimliku suhtluse režissööri ja näitlejate vahel. Film on lugu ja selles on kõige tähtsamaks selle edasiandjad ehk näitlejad. Sain üsna kiiresti aru, et virtuaalsed lisandused midagi halvemaks ei tee,» lausus režissöör.

«Dawn of the Planet of the Apes» võeti 85 protsendi ulatuses üles Kanadas Vancouveris ja USAs New Orleansis.

Võtetel olid kohal ka Weta Digital eksperdid, kes aitasid siduda filmis näitlejaid ja virtuaaltegelasi, nii et vahet näha ei oleks.

Filmi peategelase inimahv Caesari nõunikut, endist tsirkuse orangutani  Maurice`i kehastava Karin Konovali sõnul oli ta enda digitaliseerimisest positiivselt üllatunud.  

«Mul vajus suu lahti, kui nägin, milline minu kehastatav Maurice lõpuks välja nägi. Sellised nägid tegelikult välja kõik selle filmi ahvid. Weta firma eksperdid andsid Maurice`ile ja ka teistele ahividele suurepärase digitaalse väljanägemise,» nentis näitleja.

Konovali sõnul uuris ta enne võtteid Seattle'is Woodland Parki loomaaias orangutanide käitumist, et ta oskaks neid filmis jäljendada.

Ta veetis kaua aega koos 46-aastase Towaniga, kelle abil ta õppis inimahvi moodi liikuma ja tegutsema.

«Orangutanid liiguvad teistmoodi kui gorillad ja šimpansid. Gorillad on natuke küürus ning liiguvad kõikuvalt. Orangutanid on aga väga joogaliku painduvuse ja liikumisega. Need loomad on üsna vaiksed, välja arvatud isased, kes vahetevahel teevad valju häält. Orangutanid on tähelepanelikud ja iseseisvad. Neil on sellised psühholoogilised jooned, mis teiste inimahvide joontest erinevad,» selgitas näitleja.

Konoval kandis võtetel liibuvat kostüümi  ning talle pandi liigutuste jälgimiseks ja salvestamiseks külge sensorid, mis edastasid informatsiooni arvutisse. Kaamerad salvestasid miimika ja liigutused.

Elav näitleja ja virtuaaltegelane sulandati lõpuks üheks.

«Dawn of the Planet of the Apes» on ulmefilm, milles mängivad peaosi Andy Serkis, Gary Oldman, Jason Clarke ja Keri Russell.

See on järg 2011. aasta filmile «Rise of the Planet of the Apes».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles