Anne Veski imetles Türkmenistanis naftakommunismi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loeb vaid see, et laul meeldib:  Anne Veski tunneb rõõmu, et inimesed hakkavad mineviku taagast vabanema.
Loeb vaid see, et laul meeldib: Anne Veski tunneb rõõmu, et inimesed hakkavad mineviku taagast vabanema. Foto: Artur Sadovski

Vanas Nõukogude liidus staarisära nautinud estraadilauljanna käis taas Kesk-Aasia riikides tuuril, võimsaima mulje jättis talle Türkmenistan.


Anne Veski rääkis Õhtulehele, et türkmeenide uus pealinn Ašgabat võiks vabalt kanda nime Dubai II tänu moodsatele kõrghoonetele ja ülipuhastele tänavatele, mida kord tunnis masinatega ja käsitsi veelgi enam läikima lüüakse. Pärast iseseisvumist ei pidanud Türkmenistan enam oma naftat niisama ära andma ja on musta kulla dollarite peal tublisti kosunud.

Anne rääkis, et ehkki keskmine palk on sealmail vaid 200 dollari ringis, elavad inimesed hästi. Ühe perekonna kommunaalmakse, sealhulgas elekter lähevad aastas maksma vaid kümme dollarit! Igale perele annab riik aastas 150 liitrit tasuta bensiini. Mis puudu jääb, tuleb ise osta: liiter maksab umbes üks eesti kroon.

Võrrelge meie kütusehindadega ja mõelge. Kui juhuslikult Lahemaa rahvuspargi alt peaks naftamaardla leitama, kas suudame kiusatusele vastu panna või rajame sinna naftapargi?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles