Keeld laulupeo õllealale lapsega siseneda tekitas hämmingut

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlleala laulupeol.
Õlleala laulupeol. Foto: Ants Liigus

Laulupeo õllealale lubati vaid täisealisi inimesi, mistõttu ei pääsenud sinna ka pisipõnnidega peole tulnud lapsevanemad.

Kuressaare linnapea Hannes Hanso oli laulupeole kaasa võtnud oma 15-kuuse poja, keda õllealale sisse ei lastud. «Siis panime aia alt läbi teki – mina istusin ühel pool, minu ema, naine ja laps teisel pool. See tekitas minus imestust. Ma ei tea, mis kaalutlustel selline otsus tehti, aga see oli väga kentsakas,» ütles Hanso. «Minu arvates on selline piirang veidi kummaline ja väga kunstlik.»

Tema hinnangul on õllealad küll asjakohased, et inimesed ei käiks õllega mööda laulupidu ringi. «Küll aga on raske mõista, miks 15-kuune laps ei või vanematega kaasas käia.»

Õllealale soovijaid kontrollisid G4Si turvamehed. Sotsiaalmeedias kirjutavad pealtnägijad, et turvameestel tuli pidevalt külastajatega vaielda, sest keelust hoolimata sooviti õllealale väikelapsi viia.

«Tõepoolest, täiskasvanute ala juures oli mõningaid juhtumeid, kus turvateenistus pidi lastega siseneda soovijatel meelde tuletama, et tegemist on vaid täiskasvanutele mõeldud alaga, kuna selles oli suitsetamine ja alkoholi tarbimine lubatud,» kinnitas G4Si pressiesindaja Julia Garanža. Ta lisas, et vanematele, kellele piirang tundus liiast, pidid turvatöötajad peo heakorra eeskirju põhjalikumalt selgitama. «Üldjuhul peeti reeglitest kinni ning tõsisemaid sõnelusi ei tekkinud.»

Laulupeo teabejuht Sten Weidebaum tõi positiivsena samas välja, et lauluväljakul ei tekkinud tänu õllealale alkoholi tarbimisega probleeme. «Esialgsetel andmetel ei ole negatiivne tagasiside korraldajateni jõudnud. 2017. aastal on noortepidu ja siis see teema ei ole üldse päevakorral, seal ei ole alkoholile kohta. Nelja aasta pärast hakatakse reegleid taas üle vaatama,» lisas Weidebaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles