Naise sotsiaaleksperiment: käis üheksa kuu jooksul 98 mehega kohtingul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naise sotsiaaleksperiment: käis üheksa kuu jooksul 98 mehega kohtingul
Naise sotsiaaleksperiment: käis üheksa kuu jooksul 98 mehega kohtingul Foto: SCANPIX

Ameeriklannast suhteekspert ja kirjanik tegi sotsiaaleksperimendi, milles üheksa kuu jooksul käis 98 mehega kohtingul.

Susan Winteri eesmärgiks oli uurida, millised on ametlikult kokku lepitud kohtingud ning kas need võivad olla ebaloomulikud ning ebavajalikud, kirjutab Daily Mail.

Winteri sõnul vestleb ja flirdib ta meestega sundimatus õhkkonnas meeledi, kui aga tegemist on kohtinguga, siis see tundub tema jaoks külma ja formaalsena.

Winterit kritiseeriti, et ta ei tea kohtingutest midagi. Selle peale langetas naine otsuse minna järgnevatel kuudel välja iga mehega, kes ta kohtingule kutsub. Tulemuseks oli üheksa kuu jooksul väljas käimine 98 mehega.

«Tänapäeval saab kohtingut võrrelda ekstereemspordiga. Kõrgekontsalistes kingades naised püüavad endast jätta võimalikult seksikat muljet ja peletada teisi naisi võimalikust meeskandidaadist eemale,» selgitas suhteekspert oma nägemust.

Winter selgitas, et tänapäeval ei ole enam kurameerimist. Tema lähtus aga sellest ning ei seksinud mitte ühegi mehega, kellega ta kohtingul käis.

Osa naise kohtinguid olid nii-öelda pimekohtingud ehk kaaslase ja tema viisid kokku kolleegid ja sõbrad. Osa meestega tutvus ta internetis ning osaga professionaalse suhetelooja vahendusel.

Hoolimata sellest, et tal õnnestus väga paljude meestega kohtingul käia, leidis ta, et see kogemus oli kohutav.

«Mehed nii-öelda esitlesid oma «mänguasju», lootes, et ma need heaks kiidan. Nad ei pidanud enda  isikut tähtsaks, vaid seda, mida nad omavad ning kui võimsad ja edukad nad on,» selgitas katsetaja.

Winteri kinnitusel on tänapäeva kohtingutel veaks see, et nii naised kui mehed rõhuvad liiga palju hea mulje jätmisele.

«Tegelikkuses saaks märgatavalt lihtsamalt, et tekiks kahe inimese vahel tõmme ja säde. Loomulikult ja spontaanselt, mitte pingutatult,» arvas asjatundja.

Winteri sõnul näitas ta eksperiment, et inimesed ei oska kaaslast valides olla loomulikud ning pingutavad valede asjade nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles