EMT ja Spotify lõid käed, et tuua suur hulk muusikat uute kuulajateni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week 2014: Cash Tomi, Elephants From Neptune, Public Service Broadcasting
Tallinn Music Week 2014: Cash Tomi, Elephants From Neptune, Public Service Broadcasting Foto: Jelena Rudi

Ühes oma klientidele aastase Spotify Premium paketiga tasuta liitumisvõimaluse pakkumisega paneb Tallinn Music Weeki hea partner EMT koos TMWiga õla alla ka Eesti muusika tutvustamisele Spotify muusikavaramus ja uut muusikat tutvustavates žanri- ning teemapõhistes

playlist

’ides.

Ka Eesti Telekomi erakliendi- ja turundusüksuse direktori Piret Mürk-Dubout sõnul on kogu maailmas igapäevase muusikatarbimise harjumus liikumas CD-plaaditelt ja muusikakogu sisaldavatelt pleieritelt mobiilsetesse seadmetesse.

«Koostöös Spotify’ga pakume oma klientidele võimalust kuulata mobiilsetes seadmetes maailma parimat ja suurimat muusikavalikut reklaamivabalt ja kõrge edastuskvaliteediga. EMT Internetiga on lemmikstaarid ja uus muusika Sinuga alati kaasas,» lausus Piret Mürk-Dubout.

Tallinn Music Weeki eestvedaja Helen Sildna sõnul on inimeste muusikakuulamisharjumused järgnevatel aastatel üle maailma tugevalt muutumas.

«Kümne lemmikartisti asemel kuulatakse pigem sadu põnevaid tegijaid, žanripiirid avarduvad ja uus muusika jõuab suurema hulga kuulajaskonnani. See on mõistagi väga hea uudis Eesti-suguse väikese, aga põneva muusikaturu jaoks, kus andekaid heliloojaid ja muusikuid palju,» ütles Helen Sildna.

«Eesti muusikat – nii uusi tegijaid kui ka päris kullavaramusse kuuluvaid salvestisi leiab Spotifyst iga päevaga aina rohkem ja rohkem. Seda suurem on rõõm, et EMT on võtnud oma südameasjaks nii viimaste aastate üha kiiremini üle ilma leviva uudse ja ülimugava muusikakanali Spotify tutvustamise kui ka koos sellega Eesti muusika propageerimise. Eesti muusika on saanud endale EMT näol väga hea sõbra,» lisas Sildna.

Kõrgeima tasemega Spotify Premium paketis on enam kui 20 miljonit muusikapala ning žanri- ja meeleolupõhised Spotify playlist ’id saadaval parima kvaliteediga ilma vahepealsete reklaamipausideta. Samuti pakub Premium pakett võrreldes Spotify tasuta versiooniga rohkem võimalusi, sh võimalust salvestada muusikapalasid arvutisse, mobiiltelefoni või tahvelarvutisse.

Spotify’l on üle maailma 57 riigis enam kui 40 miljonit kasutajat, teenusega on liitunud nii maailma juhtivad kui ka iseseisvad ja väiksemad plaadifirmad.

Tallinn Music Week ja EMT on koostööd teinud juba 3 aastat. Märtsikuisel festivalil anti ühekoos välja ka publiku lemmiku auhind, mille võitis Metsakutsu ning viidi ühiselt läbi kampaania «Tee oma pidu», mille raames üks festivali esinejatest, Instrumenti, andis kontserdi ka Lasnamäe Ühisgümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles