Koit Toome harjutab Code One hitti: vana helistik sobib küll!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome ja Sarah tegid täna lõuna ajal klubis Amigo proovi Õllesummeri esinemiseks
Koit Toome ja Sarah tegid täna lõuna ajal klubis Amigo proovi Õllesummeri esinemiseks Foto: Liis Treimann

Täna kohtus Koit Toome Amigo klubis lauluproovis Sarahiga omaaegsest menubändist Code One, et välja valida üks lugu järgmise nädala galakontserdiks Õllesummeril, mis tähistab Toome 15 aasta lavategevust.

«Vana helistik sobib küll!» ütleb Toome süntesaatori tagant Sarahile peale ühe kunagise hiti läbimängu. Sarah naeratab laialt, ta on laval täpselt sama šeff, kui 90ndatel.

 

Selle ühe laulu valimine galakontserdiks on kahtlemata raske, sest lisaks loole «On küll hilja» tasub kindlasti kaalumist «Vikerkaar», «Kuum» ja muidugi «Sellest saab meie suvi».

 

Code One oligi 1995. aastal esimene ansambel, kus alles 16 saanud Koit Toome (31) esimest korda lauljana publiku ette astus. «Koit on väga palju arenenud edasi, sellega võrreldes, kui ta oli 16aastane poisike,» räägib Sarah. Koit: «Siis mul oli porgandi hääl.» Sarah: «... porgandi hääl, aga see tugevus, võimas hääl, see oli Sul juba siis olemas. Hääl muidugi areneb iga aastaga edasi ka.»

 

«Kui paari aasta tagant panen Code One esimese plaadi peale ja selle läbi kuulan, saan kõvasti naerda,» on Toome kunagiste lugude suhtes pisut kriitiline. Sarah lohutab: «Sa mõtled esimest plaati, siis küll, aga kui me juba «On küll hiljat» laulsime, siis Sul oli juba enam-vähem.»

 

Koidu uus stuudioplaat omakirjutatud lugudega «Kaugele siit» ilmus mõni kuu tagasi. «See on see, mille poole olen tahtnud kogu aeg püüelda. Mitte niisama laulda teiste onude kirjutatud laule, vaid teha ise muusikat. Kui teed ise laule [teemal-T.L.], millest sa tahad inimestele laulda ja rääkida, see on täiesti teine kvaliteet. Ma olen üle 10 aasta laule kirjutanud ja nüüd ma hakkan juba lõpuks pihta saama, kuidas laule kirjutada,» ütleb Toome.

 

Toome galakontsert tema 15 aasta tegevuse tähistamiseks laval toimub järgmise nädala laupäeval Õllesummeril, kus astuvad lisaks Sarahile üles Maarja, Birgit Õigemeel ja Martin Saar (viimane loos «Mahlakas unenägu»). Ajakirjanduse andmetel astub Toome oma šõuga lavale kaks tundi enne Scissor Sistersit.

 

«See on mul 15 aasta jooksul esimene kontsert, mida saab teha nagu Läänes, nagu see professionaalne on,» on Toome rahul galakontserdi põhjaliku ettevalmistusega, kus aetakse

sünkrooni nii tantsunumbrid kui videoekraanilt näidatavad vanad videod ja fotod. «Tahaks pakkuda publikule sellise tervikliku elamuse. Tahan, et inimestel igav ei hakkaks,» ütleb Koit Toome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles