Ansambel Vanemõde punkis Tartusse sooja suveilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on Tartus käinud, teab kindlasti ehtsas hansastiilis söögikohta nimega Hansa Tall. Peale selle, et kohapeal pakutakse maitsvaid eestipäraseid roogasid, avatakse suvel külastajatele kauni purskkaevuga sisehoov. Suve jooksul on siin võimalik näha erinevaid eestimaiseid artiste. Selle aasta juulikuu esimesel nädalavahetusel esines ansambel Vanemõde, kes ühtlasi tõi ka Tartusse kauaoodatud sooja suveilma.

Õnneks leidsid kaks veteranbändi liiget aega, et veidi vestelda. Andrus Kerstenbeck ja Veljo Vingissar on vanad sõbrad Elvast, kes on sündinud ja elanud samas majas.  Alles hiljuti esinesid nad Tartus Rokiklubis, kuid kontsert Hansa Hoovis erines nende tavapärastest live-idest selle poolest, et suurem osa publikust istus laudades. Bänd jäi sellegipoolest esinemisega väga rahule -kõik toimis ja nii publik kui bänd nautisid õhtut.

 

"Meile meeldis siin esineda, live oli vägev, rahvas oli mõnus ja kõik oli täpselt nagu mitukümmend aastat tagasi. Meil on hea meel seda teha ikka ja jälle uuesti ja meil on tunne, nagu see oleks olnud eile," kirjeldasid bändimehed oma emotsioone. 

Kuigi neile meeldib ka möll, arvasid nad, et teinekord ei peagi olema turvamehed vahel. "Oli vahetu, aga samas mõistlik vastuvõtt".

 

Seoses mölluga meenus neile üks vahejuhtum 80ndatest, kui ühel suurel muusikafestivalil Lõuna-Venemaal pidid korravalvurid publikut taltsutama elektrijuhtme seinast väljatõmbamisega. Nende esimene lugu oli "Mu aadress on NSVL" ja rahvas hakkas jalgpallistaadionil tribüünidel möllama. Kuigi kontserdipaik tundus olevat turvatud maksimaalselt - kaks esimest rida olid sõjaväelased ja kolmandas reas olid miilitsad, ei suudetud publikut maha rahustada. Peale neljandat lugu katkestati kontsert sellega, et üks kõrge ametnik tõmbas lihtsalt elektrijuhtme seinast välja. Rahvas kadus staadionilt kibekiirelt ja viie minutiga oli kontserdipaik tühi.

 

Jaanipäev möödus bändimeestel rahulikult grillides, sest ühtegi esinemist neil ei olnud. Kuna nad on ikkagi pungibänd mitte lihtne tantsumuusikat viljelev süldibänd, siis ei ole nad mitte kunagi jaanipäevadel esinenud. 

Tulihingelised fännid ja huvilised on alati leidnud tee nende kontsertidele. Tasub vaid jälgida reklaami ja kindlasti on tulemas veel palju vingeid kontserte.

 

Vaata videost ja galeriist Vanemaõe Hansa Hoovi kontserdit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles