Igor Garšnek ja Sven Grünberg ühendavad Klaaspärlimängul jõud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Grünberg
Sven Grünberg Foto: Erakogu
12. juulil saab Tartu Jaani kirikus kuulda vähepraktiseeritud muusikavormi – koos musitseerivad Sven Grünberg, Igor Garšnek, Tammo Sumera ning keelpillikvartett Pretzioso.

Süntesaatori, live- elektroonika ja klassikaliste keelpillide ühendkõla tõotab tulla üle aastate üks erilisemaid koostöid eesti muusikas.

Eesti elektroonilise muusika rajaja Sven Grünberg mängib kontserdil elektrooniliste kõladega, Igor Garšnek toetab süntesaatoril ning Tammo Sumera miksib helid kokku. Elektroonilist triot toetab keelpillikvartett Prezioso, mis annab kontserdile veelgi erilisema koosluskõla.

Kontserdil kantakse ette 2008. aastal Igor Garšneki poolt loodud «Kuiperi lood», mis on inspireetud astronoomiast. Asteroididest ja väikeplaneetidest koosnev Kuiperi vöönd jääb meie päiksesüsteemi välisringile, kust aeg-ajalt tulevad asteroidid ka meie päikesesüsteemi.

Festival Klaaspärlimäng saab hoo sisse sel neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles