Video: kulgur Curiosity tabas Marsil tundmatu lendava objekti?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi kulgur Curiosity
Marsi kulgur Curiosity Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuuri NASA Marsi uurimise kulgur Curiosity tabas juuni lõpul Punasele planeedile langemas ereda valgusega objekti.

Osa allikate andmetel leidis see aset 23. juunil, NASA Jet Propulsion Laboratory andmetel 20. juunil, edastab Huffington Post.

Esmalt jäädvustas selle objekti kulguri parempoolne kaamera. 31 sekundit hiljem ka vasakpoolne kaamera, mille pildilt oli näha, et erk valgus on Marsi pinnale lähemal.

Curiosity kaamerate ehitusmeeskonna juhi Justin Maki sõnul võis selle valguse puhul olla tegemist kulguri kaamera eripäraga.  

Maki arvates tekkis selline pilt niinimetatud kuumade pikslite tõttu. Selline fenomen leiab aset siis, kui kaamera sensorid muutuvad liiga kuumaks.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil Curiosity leiab väga särava valguse.

«Saame Curiositylt tuhandeid pilte ning igal nädalal on nende seas ka neid, millel on mingi särav objekt. Võimalik, et neid tekitab Marsi pinnale langev kosmiline kiirgus või päikesevalguse tagasipeegeldus kiviselt pinnaselt,» lausus Maki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles