Turvatöötajad on aidanud 40 lapsel laulupeol oma vanemaid leida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo pühapäevast kontserti on uudistama tulnud kümned tuhanded inimesed.
Laulupeo pühapäevast kontserti on uudistama tulnud kümned tuhanded inimesed. Foto: Toomas Tatar, Tairo Lutter, Erik Prozes

G4Si turvateenistuse jaoks kulgeb laulupidu töiselt, ilma tõsiste vahejuhtumiteta, kahe päeva jooksul viidi vanematega kokku 40 last.

Number sisaldab nii lauluväljakul kui ka Kalevi staadionil ära eksinud laste arvu, vahendas G4Si pressiesindaja.

Liigjoobe tõttu on politseile üle antud kaks isikut. Võrreldes mõne muu rahvarohke üritusega, on turvateenistusel  laulupeoliste kohta vaid kiidusõnu.

«Inimesed on sõbralikud, hoitakse üksteisel silm peal ning peetakse lugu laulupeo heakorra eeskirjadest,» ütles AS G4S Eesti teenistusjuht Kristiina Eelmaa.

«Tõsi, üksikutel juhtudel on kärsitumad külalised katsetanud piire, püüdes siseneda lauluväljakule oma äranägemise järgi,» lisas Eelmaa. Kõige sagedasemad küsimused, millega pöördutakse turvatöötajate poole on: «kust saab sularaha välja võtta», «kus asub lähim tualett» ning «siin on mu pilet, kus on minu koht?».

G4Si turvateenistus tuletab meelde, et laulupeo lõppedes, ajavahemikul 20-21.30, suletakse liiklus lauluväljaku ümbruses kuni tunniks ajaks, et laulupeolised saaksid ohutult koju.

«Politseile on peohõnguline nädalavahetus möödunud töiselt ent suuremate vahejuhtumiteta. Kahe päeva jooksul on enam politsei sekkumist vajanud erinevad liiklusseaduse rikkumised, samuti on erinevate liiklusseisakutes teatamised juhtimiskeskusele sagenenud,» ütles Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder.

Mõned näited politseinike tööst:

Näiteks pidasid korrakaitsjad laupäeval vahetult pärast rongkäigu lõppu Viru ringi juures kinni joobes sõidukijuhi. Samal päeval viisid lauluväljakule suundunud politseinikud koju ühe 9-aastase lapse, kes ei leidnud oma ema üles. Kuna lapse kätte oli jäänud ka vanema telefon, käitus politseinike sõnul lapsevanem igati õigesti ning oli ka ise koju suundunud. Laps anti mures emale õnnelikult üle.

Laupäeva õhtul peatasid korrakaitsjad lauluväljaku läheduses ühe piduliste auto, kus oli sedavõrd palju reisijaid, et kõigile istekohti ei jätkunud ning üks kaassõitja oli sunnitud pagasiruumis sõitu nautima. Politseinikud katkestasid auto teekonna ning juhtisid juhi tähelepanu võimalikule ohule, mida selline ettenähtust suurema hulga inimeste sõidutamine endaga kaasa võib tuua (seltskond ja juht olid kained).

Laupäeva hilisõhtul pärast laulupeo lõppu, kui kogu Narva maanteel oli liiklusseisak palus Russalka juurde jõudnud autojuht politseinike abi, et jõuda ruttu haiglasse, kuna tema naine hakkavat kohe sünnitama. Mootorrattaga olnud korrakaitsja oli valmis eskorti pakkuma ning tulevased lapsevanemad turvaliselt haiglasse toimetama, kuid kuna lähedused oli kiirabi auto, andsid korrakaitsjad sünnitava paari meedikute hoole alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles