Algab laulu- ja tantsupeo viimane päev

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo esimese kontserdi publik ja melu.
Laulupeo esimese kontserdi publik ja melu. Foto: Liis Treimann, Tairo Lutter, Erik Prozes

Täna kell 14 algab XXVI üldlaulupeo teine kontsert «Puudutuse aeg», mis toob lavale kõik laulupeolised mudilastest ühendkoorideni.

Koos pealtvaatajatega on lauluväljakule oodata taas pea 100 000 inimest. Kontserdi orienteeruv lõpp on kella 20-21 ajal.

Tegemist on laulupeo suurkontserdiga, mis algab päeval ja ulatub õhtusse. Kontserdi kava peegeldab meie aja mõtlemist, elu, inimesi ja väärtusi. Mõtleme ja küsime: kes me oleme ja millie jälje jätame endast järeltulevatele põlvedele?

Esinevad mudilaskoorid, poistekoorid, lastekoorid, meeskoorid, naiskoorid ja segakoorid ning puhkpilli ja sümfooniaorkestrid. Kavas on palju uudisloomingut – esitusele tuleb 14 selle laulupeo jaoks kirjutatud uudisteost näiteks Pärt Uusbergilt, Tauno Aintsilt ning Tõnu Kõrvitsalt. Samuti on kavas palju uusi seadeid.

Kontserdi lõpus kõlab ühendkooride esituses nii selle peo nimilugu «Puudutus», mille autoriteks on Kristiina Ehin ja Tõnu Kõrvits, kui ka armastatud «Ta lendab mesipuu poole» ning «Mu isamaa on minu arm».

Tänasel kontserdil on vahetekstideks mõtted David Vseviovilt, Mari-Liis Lillelt, Jaan Unduskilt, Fred Jüssilt, Tiia Järgilt, Marju Lauristinilt, Anu Raualt, Marju Lepajõelt, Valdur Mikitalt, Elmo Nüganenilt ning Arvo Pärdilt.

Kell 11 annavad oma viimase etenduse ka rahvatantsijad. Kalevi staadionil etendub kolmandat korda tantsupidu «Puudutus». Kolme päeva jooksul on Kalevi staadionil tantsupeost osa saanud ligikaudu 44 000 pealtvaatajat. Tantsijad on andnud kolm etendust ning publikuga ka peaproov-etenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles