Profifotograaf kritiseerib Evelin Ilvese fotosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese riigivisiit Iisraeli. Jalutuskäik vanalinnas.
President Toomas Hendrik Ilvese riigivisiit Iisraeli. Jalutuskäik vanalinnas. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Elukutseline piltnik Viktor Koshkin leiab, et kui inimesel on juba nii kallis fotoaparaat, kui Evelin Ilvesel (presidendiproua kasutab Nikon D300s digipeegelkaamerat, mis maksab ligi 35 000 krooni), siis kuluks piltide järgi otsustades ka natuke koolitust ära.


«Õppida on tal küll ja küll – ühed ja samad vead muudkui korduvad,» ütles Koshkin Õhtulehele. Kõige suuremateks vigadeks peab ta Evelini piltide puhul kompositsiooniapsakaid. «Ma ei saa üldse aru, mida siin on pildistatud?» imestas Koskin ja seletas, et Evelini suurim viga on see, et ta ei suuda keskenduda kindlale objektile, vaid üritab pildile haarata võimalikult palju.

Hobifotograafina tuntust kogunud saatejuht Alari Kivisaar on leebem: «Kõigile meeldib pilti teha. See, et vähe kabedam kaamera kõhu peal ripub, ei tähenda automaatselt, et harrastus ülitõsine on.» Kuid temagi leiab, et kui kerge koolitus läbi teha, kus võetaks läbi elementaarsed tehnilised nüansid ja kompositsiooni kuldreeglid, siis hakkaks veelgi paremaid pilte tulema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles