Laulupeole tuleb Eesti toidu väljak

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljakul suure peo eel - algasid lauljate ja orkestrite proovid.
Lauluväljakul suure peo eel - algasid lauljate ja orkestrite proovid. Foto: Tairo Lutter

Tallinna lauluväljakul avatakse laulupeo ajaks Eesti toidu väljak, kuhu esmakordselt laulupidude ajaloos toovad Eesti toidu tegijad ühiselt peole meie köögi parimad palad.

«Eesti toidu toorained on sageli väga lihtsad ja neid tunti juba enne esimest laulupidugi 145 aastat tagasi. Toiduväljakul näeb ja saab maitsta meie kööki kogu selle rikkuses – lihtsast karaskist tänapäeva tippkokkade teosteni,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

Eesti toidu väljak asub lauluväljakule Mere väravast sisenedes paremat kätt ja see koosneb kolmest osast: Eesti peakokkade ühenduse, Eesti toidutööstuste ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoja ning kohalike toiduvõrgustike telgist.

Kokku pakutakse väljakul mõnekümne ettevõtte toodangut.

Põllumajandusministeerium korraldab Eesti toidu väljakut koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ning kaheksa Eesti toidusektori organisatsiooniga (Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Aiandusliit, MTÜ Saaremaa Turundusühing, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Viru Toit, MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles