Laulupeoline: põrandal magamine on laulupeo romantika

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeolistel pole põrandal magamise vastu midagi - see käib asja juurde.
Laulupeolistel pole põrandal magamise vastu midagi - see käib asja juurde. Foto: Jaanus Ree

Täna saabusid laulu- ja tantsupeole erinevad koorid, kes jagasid oma esimesi muljeid ööbimiskohtadest.

Lääne-Virumaalt pärit Margit ütles, et midagi hullu ei ole ning et nende koor on ka varem Lasnamäe üldgümnaasiumis ööbinud. «Aga maakoolid on ikka ilusamad, kui linnakoolid, seda võin ma öelda,» arvas laulja.

Margiti koorikaaslased kurtsid, et ööbimiskoht on kesklinnast natuke kaugel. «Ja õhtul peame mööbeldama hakkama, kapid eest ära tõstma, et madratsitele ruumi teha,» rääkis Anne.

Küsimusele, kuidas naised seesugustes tingimustes hakkama saavad, lausus Reelika «Eks seda näitab aeg, kuidas me vastu peame!»

Ka Tartust tulnud Vanemuise Seltsi Segakoori liikmed Tea-Mai Tammaru ja Hille Raid kiitsid esmamulje järgi ööbimiskohta väga. «Kõik oli puhas ja renoveeritud, muid asju ei jõudnud veel üle vaadata,» ütlesid lauljad.

Aino Saarsoo lisas, et madratsid on kaasas ning põrandal magamine pole probleemiks. «Kui laulupeo pisik on juba sees, siis seda on väga raske välja saada.» arvas Raid ja lisas, et laulma tahavad nad alati tulla ning põrandal magamine on justkui laulupeo romantika.

Vaatamata sellele, et enamik lauljaid pidas ööbimistingimusi heaks, oli ka neid, kes negatiivseid asju märganud olid. Eesti Maaülikooli meeskoor «Gaudeamus» oli muidu Mustjõe gümnaasiumiga rahul, kuid arvasid, et antud ruum on neile veidi kitsas.

«Muidu tundus enam-vähem, aga meid on umbes 25-30 ja siis võib kitsaks minna,» arvas Siim Lokko.

Üks meeskoori liikmetest lisas, et ka vesi olevat roostemaitseline.

67 aastat tagasi esimest korda laulupeol käinud «Gaudeamuse» laulja Mihkel Vahtra arvates saavad mehed hakkama. «Õhkmadratsid on kaasas ja siis ei ole midagi häda,» arvas mees.

Vahtra lisas, et laulupidu on võrratu elamus, mistõttu tasub põrandal magada ning veidi nigelamates tingimustes ööbida.

«Mäletan, et esimesel laulupeol oli meil ka kooli direktor kaasas ning ta ütles meile jäätise kohta, et me seda külma solki ei ostaks,» muigas mees.

Ka Orissaare segakoori «Horele» ja Võrust pärit «Tempera» koori lauljad arvasid, et ööbimiskohtades on kõik vajalik olemas ning peamine on, et lagi oleks peakohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles