Soome lauljatar Tarja annab sel aastal Eestis taas kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lauljatar Tarja Turunen
Soome lauljatar Tarja Turunen Foto: promo

17. novembril annab tuuri «Colours In The Road» raames Tallinnas kontsertklubis Rock Cafe kontserdi endine Nightwishi lauljatar Tarja (Fin). Piiratud arv pileteid tuleb müügile 7. juulil kell 10.00 Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Tarja Turunen oli aastatel 1996-2005 metalbändi Nightwish solist. Tema hääleulatus on 3 oktavit, seetõttu on ta nii mezzosopran, kontra-alt kui ka koloratuur-sopran. Tarja Turunen alustas muusikaaõpingutega 6aastaselt. Klassikalise laulu õpingud algasid Sibeliuse Akadeemias kui Tarja oli 18aastane. Aastal 1996. kutsuti ta Nightwishi solistiks. Lisaks kontsertidele Nightwishiga on Turunen esinenud Savonlinna Ooperifestivalil, soolokontsertidel ja muusikalides. Tanja on korduvalt valitud parimate lauljate sekka.

Turunen oli Nightwishi solist kuni «Once» albumi maailmaturnee viimase kontserdini 21.10.2005, misjärel teised bändiliikmed teatasid avaliku kirjaga tema vallandamisest. Kirjas anti Tarjale teada, et armsast maatüdrukust on saanud fänne alahindav diiva, kes on ahne ja ei pea kinni kokkulepetest.

Turuneni soolokarjäär algas 2006. aastal ilmunud jõulualbumiga «Henkäys Ikuisuudesta». Turuneni esimene sooloalbum «My Winter Storm» ilmus 14. märtsil 2007. Ilmumispäeval müüs see Soomes kuldplaadi jagu, hiljem sai sellest plaatinaplaat.

2010. aastal nägi ilmavalgust teine kauamängiv «What Lies Beneath» ning viimatine kauamängiv «Colours in the Dark» ilmus 3 aastat hiljem.

Piiratud koguses pileteid Tarja kontserdile hinnaga alates 32 eurot tulevad müügile Piletilevi müügipunktides, kodulehel ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval 7. juulil kell 10.00.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles