Kuula ja loe! Positivus avalikustas Red Bull Music Academy laval esinevad artistid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivus 2013
Positivus 2013 Foto: Jelena Rudi

Juba kuuendat korda on Positivus festivalil põneva elektroonilise muusika programmiga kohal Red Bull Music Academy. Eelnevalt avalikustatud A-Traki ja Just Blaze’i kõrval astuvad üles veel parimad artistid Baltikumist ja mujalt maailmast – näiteks Nick Hook NYC-st, Full Crate & Mar Hollandist, Rebeka Poolast, Napo Leedust ja paljud teised. Kõikide artistide setid salvestatakse ning on hiljem kättesaadavad Red Bull Music Academy raadiost.

Uusi USA elektroonika-trende esitleb ekstsentriline muusik otse New Yorkist – Nick Hook, kes alustas plaatide keerutamist ning bändi tegemist juba noores eas. Ta omamoodi bränd ning äratuntav muusika on reisinud koos temaga New Yorkist Tokyosse ja tagasi juba üle kümne aasta. Hooki armastust erineva elektroonilise muusika vastu tõestavad erinevad koostööd artistidega nagu EL-P, L-Vis, Azelia Banks, samuti on ta Cubic Zirconia asutajaliige.

Rebeka on täiesti ebatavaline duo – hullumeelne ja ootamatu sõdalane, kes kontsertidel justkui plahvatab energiast. Nende debüütalbum «Hellada» (2013) on täielikult viimistletud ning samas täis ilu, räpasust ning emotsioone. Jahedad sündid ja pulseeriv bass tõmbavad kuulajad tundelistesse ja kaasahaaravatesse lugudesse. «Hellada» sai eelmisel aastal ka Poola Aasta Albumi tiitli.

Euroopa avangard-elektroonikat esindab Taani duo Full Crate & Mar. Produtsent Full Crate ning laulja Mar on kaks noort muusikut Amsterdamist. Nad sulandavad souli ja hiphopi nii, et see kõlab väga futuristlikult. Tänasel päeval on nad mõlemad olulised figuurid Amsterdami hiphopi/biidimeistrite maastikul. Nad on koostööd teinud artistidega nagu näiteks FS Green, Versis, Sir OJ, Hayzee, Suff Daddy jpt.

Liikudes sügavamale vaimsele tasandile, segab Naso kokku hip-hopi, souli ning R&B ja rikastab seda oma unikaalse lähenemisega vokaalile. Muusika on elav, sügav, sentimentaalne, meloodiline ja inspireeriv. Napol on filmirežissööri lähenemine – ta käitub helidega justkui meistriteostega. 2014 märgib noore kunstniku jaoks uut suurt sammu – suurejooneliste teoste ja põnevate visuaalidega.

Red Bull Music Academy laval esinevad ka Temper Temple, Leslie da Bass, Avoid Dave, Quest&Paul Oja, Margaret, Sander Mölder, Mr Nestor, Dave Storm, Mhkl & K-Sein, Vaiper Despotin, Niklavz, Oropl, DFRNT ja DJ All-Viss.

Nagu eelnevalt avalikustatud, astuvad Lattelevom laval üles Kraftwerk, Ellie Goulding, Elbow, The Kooks, The 1975, Daughter, Anna Calvi, The Horrors, You Me At Six, AlunaGeorge, NONONO, FM Belfast, And So I Watch You From Afar.

Nordea laval esinevad Tricky, Chet Faker, Pharoah Sanders Quartet, Laura Mvula, Junip, Temples, Of Montreal, MØ, Future Islands, King Charles, Kid Karate, Justina Lee Brown&Latvian Blues Band, Birth Of Joy ja Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris.

Festivali kolmepäevapilet maksab hetkel 57 eurot, koos telkimisega 63 eurot. Piletid on saadaval Piletilevis, Ticketpros ja festivali kodulehel. Piletite hinnad tõusevad festivali lähenedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles