Tantsupeo segarühma juht: siis on kõik raske, kui seda hästi tahta teha

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Randma.
Jaanus Randma. Foto: Jaanus Lensment

Tantsupeolised valmistuvad hoogsalt, et nad saaksid sel reedel oma õpitut ja harjutatut esimest korda pealtvaatajatele näidata.

Tantsupeo liikumisrühmade liigijuht Kersti Kull ütles, et tantsimine läheb palju rõõmsamalt, kui õues paistab päike. «Eile saime neidudega mõnusalt vihma, aga sellegipoolest on proovid üllatavalt positiivselt läinud,» lausus Kull.

Liikumisrühmade liigijuht rääkis, et tantsupidudel on alati tantse, mis valmistavad raskusi, kuid sellegipoolest on kõik valmis ja kui oleks vaja, esinetaks juba homme. «Eks see vihm on meid seganud, kuid me saame hakkama,» arvas Kull.

Tantsupeo A-segarühmade liigijuht Jaanus Randma arvates on vihm tantsijatele aga hoopiski hästi mõjunud. «Vihm on pigem nagu ergutav, see paneb ju noore ädalagi kasvama ja sealjuures muutuvad ka tantsijad aktiivsemaks ja paremaks,» arvas Randma. Küsimusele, kas kõik on valmis, vastas ta, et seda ei saa tema arvates kunagi öelda. «Ükskõik, kes see lavastaja on ja mida ta teeb, siis võib ka sellel viimasel etendusel näha ja tunda, et midagi oleks ikkagi teisiti võinud teha,» ütles Randma.

Tantsupeole teist korda tantsima tulnud Ülle Mägin arvas, et vajadusel tantsitaks juba homme. «Kõik on korralikult paigas ja sujub, meie liigijuht Vaike Rajaste on väga head tööd teinud,» arvas Mägin. Naise sõnul on meeleolu suurepärane ning vaatamata sellele, et eile tuli vihma käes tantsida, pole nurisemiseks põhjust olnud. «Toidud on maitsvad, ööbimistingimused head ja proovid lähevad hästi,» rõõmustas Mägin.

A-segarühmade liigijuhi Randma arvates saavad tantsijad sel aastal tantsupeolt eriti olulise ja suure kogemuse. «Elava muusika saatel tantsimine on suur kogemus, sest rahvamuusikud ja tantsijad on teineteisest nagu natukene võõraks jäänud,» rääkis Randma. Tema arvates on see suur samm selle suunas, et tantsijate ja muusikutevaheline koostöö paremaks muutuks.

Mõlemad liigijuhid kiitsid tantsijaid ning soovitavad neil kõikidest proovidest maksimumi võtta. «Nautige iga liigutust, sest need päevad lähevad nii kiiresti!» ütles Kersti Kull. Jaanus Randma soovitas omalt poolt hoida rõõmsat meelt ja tantsida nii nagu neilt seda oodatakse. «Soovin tantsijatele iga loo ära tundmist, just selles mõttes, et tantsige seda, millest see lugu räägib.» Ta lisas, et tantsimise juures on kõige keerulisem just see, et lisaks kehalise poole väljendamisele tuleb väljendada ka oma miimilist poolt. «Samas on tantsupeol kõik raske, sest kui asja tahetakse hästi teha, on see alati raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles