Crohni tõve all kannatav modell ei häbene oma haigust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bethany Townsend
Bethany Townsend Foto: strongmindbraveheart.com

Crohni tõppe haigestunud modell lasi teha endast fotod näitamaks, et ta ei häbene oma haigust.

23-aastase inglanna Bethany Townsend on fotodel bikiinides, kõhul aga kolostoomiakotid, edastab Huffington Post.

«Minu fotosid on näinud miljonid inimesed, neid on laigitud 190 000 korda ning Facebookis on neil 10 000 positiivset kommentaari,» lausus naine.

Ta lisas, et loodab oma fotodega teavitada üldsust Crohni tõvest.

Crohni tõbi on põletikuline soolehaigus, mis tavaliselt tekib vanuses 15 – 35 eluaastat. Haigus põhjustab kõigis soolestiku osades põletikku ja sügavaid haavandeid.

Haigus kulgeb ägenemiste ja vaibumistega, täielik ravi ei ole võimalik. Croni tõve põdejatel on kolostoomiakotid, kuna nende seedeelundkond ei tööta korralikult ning keha ei väljasta tavapärasel viisil väljaheiteid.

«Loodan, et olen olnud eeskujuks neile seda haigust põdevatele inimestele, kes samuti ennast ja oma keha häbenevad,» lisas Townsend.

Townsendil diagnoositi Crohni tõbi, kui ta oli vaid kolmeaastane.

2010. aastal rippus ta elu juuksekarva otsas, kui tal tekkis soolestikus lõhkemine. Talle tehti elupäästev operatsioon ja pandi kaks kolostoomiakotti.

Ta tundis, kuidas ta maailma ja sellega koos ka unistused kokku varisesid.

See juhtus enne kui ta kohtus oma mehega, 33-aastase Ian Townsendiga. Nad veetsid möödunud aasta detsembris puhkuse Mehhikos ning seal ta tundis, et on lõpuks oma keha ja haigusega leppinud.

Naise kinnitusel on ta abikaasa see, kes näitas, et ta on midagi enamat kui ta haigus.      

«Lasin end bikiinides ja kolostoomiakottidega pildistada. Tundsin end uuesti seksika ja ilusana.  Loodan, et olen eeskujuks paljudele selle haiguse all kannatajatele,» lisas inglanna.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles