Kui Prantsusmaa oleks Süüria, siis 37 linna oleks tühjaks jäänud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Prantsusmaa oleks Süüria, siis 37 linna oleks tühjaks jäänud
Kui Prantsusmaa oleks Süüria, siis 37 linna oleks tühjaks jäänud Foto: SCANPIX

Kui Prantsusmaa oleks Süüria ja seal käiks kodusõda, siis oleks Cannesi ja Avignoni täis rahvast hukkunud ning 37 suuremat linna tühjaks jäänud.

Kaks ajakirjanikku Shannon Gormley ja Drew Gough käivitasid internetis kampaania «If We Were Syrian» ning näitasid mis juhtuks siis, kui selline konflikt toimuks Prantsusmaal, edastab The Local.

Nad näitasid kahjustuste ulatust, kaotatud inimelusid ja seda, kuidas Prantsusmaal toimuv sõda mõjutaks G7 riike.

«Kui Süüria sõda tuua Prantsusmaale, siis alates 2011. aastast oleks 160 000 prantslast hukkunud ning 10 miljonit oleks oma kodust olnud sunnitud lahkuma,» selgitati.

Sõda Prantsusmaal tähendaks seda, et Lõuna-Prantsusmaa linnade Cannes`i ja Avignoni kõik elanikud oleks surnud ning Prantsuse 37 suuremat linna mahajäetud.

Umbes 6,5 miljonit inimest oleks põgenenud linnadest maale ning 2,8 miljonit otsiks varjupaika Prantsusmaa naaberriikidest.

Umbes 4,8 miljonit last oleks olnud sunnitud kodudest lahkuma. See oleks enamik Prantsusmaa õpilastest.

«Kuna meil ei ole oleks kriisist täit ülevaadet, ei saa me ka hädas olijaid paremini abistada. Ei võtaks põgenikke vastu eg annaks ka abi,» sõnasid ajakirjanikud.

Nad lisasid, et Süüria sõja ettekujutamine mõne teise riigi pinnal annab parema ülevaate seal toimuvast.

«Kui Saksamaa oleks Süüria, siis oleks Leverkusenis kõik surnud ning Berliin, München, Frankfurt ja Dortmund mahajäetud,» lisasid Gormley ja Gough.

Kui aga Süüria sõda toimuks Suurbritannias, oleks Readingi inimesed surnud ning pealinn London inimtühi. Itaalias oleks sellise sõja korral 12 linna maha jäetud.

Ajakirjanikud kutsuvad erinevate riikide inimesi üles saatma oma riigi parlamendile palvekiri suurendamaks Süüriale saadetavat abi.

Süürias on kodusõda kestnud kolm aastat ning senistel andmetel on seal hukkunud 140 000 inimest. Miljonid on põgenenud kas riigisiseselt või välismaale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles