Juba homme algab rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algab rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal
Atlas by Vasco Cello
Algab rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal Atlas by Vasco Cello Foto: promo

Kolmapäeval, 2. juulil kell 16 avatakse Rakvere keskväljakul 13. rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal.

Festivali avab Tuli. Tuli on neli Rakvere koolipoissi ─ Alex Verlin, Johannes Pihlak, Felix Verlin ja Joel Põldoja. Tuli on bänd. Kitarrid, trummid, vokaal, garaažitagune prooviruum… Justkui nagu ikka… Aga ei, Baltoscandalit mingi tavalise tulelondiga ei süüdata. See Tuli peab eriline olema. Ja ongi.

Festivali esimeseks etenduseks on pärast avamist kell 17 algav "Atlas Rakvere", mille lavastajaks Portugali lavastajateduo Ana Borralho ja João Galante. Laval on sadakond eri vanuses ja eri elukutsega läänevirumaalast, kes ütlevad, mis neil hingel, mis neid häirib. „Atlas“ on motiveeritud usust, et kunstil peab olema ühiskonnas aktiivne roll ning iga inimene võib olla kunstnik. Ühiselt oma ühiskondlikke positsioone deklareerides loovad nad omalaadse atlase kõigist läänevirulastest ja nende omavahelistest sidemetest. 2011. aastal Portugalis Lissabonis esietendunud „Atlast“ on taasloodud paljude riikide linnades alates Helsingist ja Ljubljanast ning lõpetades Rio de Janeiro ja Milanoga.

Lisaks neljateistkümnele lavastusele etenduskunstnikelt kogu maailmast on Baltoscandali programmis Henri Hüti ja Evelyn Raudsepa näitus „Nimetuse võimalikkusest: Kaardil“, välinäitus "Kilomeeter Skulptuuri", muusikaline improvisatsioon Guerilla Impro, kohtumised Baltoscandali esinejatega ja traditsiooniline jalgpallimatš küünikute ja romantikute vahel.

Festivalile viivad Tallinnast ja festivalilt toovad Tallinnasse Go Busi bussid. Tasuta buss väljub 2.- 5. juulini Tallinnast hotell Shnelli eest (Toompuiestee 37, Balti jaama kõrval) ja Rakverest teatri hoovist peale viimase etenduse lõppu. NB! Pääs bussile elavas järjekorras, kõikidele soovijatele ei pruugi jätkuda kohti.

Rohkem infot festivali programmi ja korralduse kohta leiab kodulehelt baltoscandal.ee
Piletid on müügil Piletilevis ja Piletimaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles